Q: Ko ce pobjediti na MR.O Jay, Victor, Dexter ili ti?
Phil Heath:
Mislim da ce pobjediti Jay. On je vec pobijedio. Vec pobjedjivao svakoga. Jedino ukoliko dodje van forme.... to je takmicenje koje on moze izgubiti.
Q: Sta mislis o Dennis Wolfu? Da li ces ga pobijediti na predstojecoj Mr.O? Mnogi kazu da je previse sirok za tebe da bi ga pobijedio!
Phil Heath:
Moje cilj nije da pobjedim samo Dennisa, vec da pobjedim sve. Ne ciljam samo na jednog covjeka. Ne ciljas na samo jednog kada se spremas za takmicenje, moj cilj je osvojiti show, alje moj cilj je i plasirati se sto visocije ukoliko ga ne osvojim.
Dennis je tu sa Victorom, Dexterom, Jay ili Kai Greenom kao najboljim bodybuilderima na svijetu i neko koga zelim pobijediti. Osjecam da punoca mojih misica i moji oblici pobjedjuju siroke momke, poput njega. Pobjedivao sam dosta momaka koji su bili jako siroki.
Q: Znam da si prijatelj sa Jay Cutlerom, ali da li ga Dexter Jackson moze pobjediti ove godine? Ko su po tebi TOP 5 na ovogodisnjoj Olympiji?
Phil Heath:
Poredjani po krajnjem redoslijedu? Ahh... Da razmislim....
Moram onda uzeti ASC u obzir, a jos je teze jer ce i Victor nastupiti, pa neka bude....
Jay, Victor, Heath, Dexter, Dennis Wolf.
Uhvaticu Dextera ovog puta, moram njega vidjeti kao momka kojeg trebam pobjediti. Ako pobjedim Dextera, pobjedio sam i Dennisa, tako ja gledam na to, jer je Dexter prosle godine bio bolji od Dennisa. Ukoliko Dexter ispostavi isti paket na Mr.O koji je prezentovao na Arnoldu Dennis Wolf ga nece pobjediti.