Menadžer
Fedora Emelianenka i predsjednik ruske organizacije M-1
Vadim Finkelstein dao je intervju za korejski MMA portal mfight.co.kr. Prenosimo najzanimljivije dijelove intervjua.
Kakva je situacija s Fedorom? Je li free agent?- Fedor je istovremano i free agent i član
M-1 Russia. U potpunosti smo se razišli s Amerikancima iz
Siebling Entertainmenta.
Koji je razlog prekida suradnje s Amerikancima?- Različita mišljenja, naš način vođenja poslova je bitno drukčiji od njihovog.
Možete li objasniti Fedorov status u M-1?- Ja sam predsjednik M-1 i Fedorov menadžer još od 2002. godine. Fedor ima ugovor s M-1, a Siebling i Amerikanci bili su partneri koje smo mi pozvali da sudjeluju u projektu
M-1 Global. No s njima smo se razišli. Ali M-1 je i dalje tu, Fedor jest M-1 i njegov je ambasador već 8 godina. Projekt M-1 Global je trenutno zamrznut zbog prekida suranje s Sieblingom. No zato planiramo suradnju s novim potencijalnim partnerima iz SAD-a i Japana.
Trenutno pregovarate s više organizacija?- Primili smo velik broj ponuda za Fedora. Naš cilj je da se Fedor bori s najboljima, bez obzira iz koje organizacije oni bili. Želimo suprotstavljati borce iz različitih organizacija, kako to rade u boksu. M-1 želi biti organizacija koja će okupljati sve borce, mi smo otvorena organizacija. Fedor ima ugovor s M-1, ali je free agent. Ne bori se ekskluzivno za nas. Možemo surađivati s drugim organizacijama i organizirati vrhunske borbe.
Cro Cop je nedavno izjavio da želi borbu s Fedorom na Staru Godinu?- Mislim da sad nije dobro vrijeme za tu borbu.
Cro Cop mora povratiti staru formu nakon dva uzastopna poraza u UFC-u, tek onda će moći u ring s Fedorom. Ali ukoliko Mirko toliko želi tu borbu, možemo to organizirati u svakom trenutku.
Puno boraca je izazvalo Fedora, ali iskreno ne znam koliko bi većina tih borbi imala smisla.
Semmy Schilt, najbolji kickboksač svijeta, izgubio je od Fedora 2002. i otad praktički i nije nastupao u MMA borbama. Da do te borbe dođe mislim da bi brzo završila.
Glasine o borbi s Randyjem Coutureom?- On bi bio najbolji protivnik za Fedora. Sličnog su stila i vještine. No do te borbe zasad ne može doći jer
Couture ima ugovor s UFC-jem. Ali kad ugovor istekne, sve je moguće. Fedor također priželjkuje tu borbu.
Dana White ne misli da je Fedor najbolji?-
White je predsjednik najveće američke MMA organizacije (UFC op.a.), koja tvrdi da ima sve najbolje borce. Da sam na njegovom mjestu vjerojatno bih i ja izjavljivao isto.
Izvor:
www.profightstore.com