Pozdrav svima prosle godine kao momak od 18 godina sam navaljao 100kg
u smislu viska masnih naslaga...
Odlucio sam da se posvetim sebi i obratio treneru koji je na dobrom glasu u mom gradu.Vrsta treninga je bila crosfit,a ishrana?Jedi 3 puta dnevno i nemoj poslije 19h(to je to sto je rekao kroz moja 4 mjeseca treninga)Naravno znajuci po nesto o ishrani ja sam to sebi korigovao gore dole lijevo desno proteine drzao na 2g po kg tjelesne za karbse iskreno nmp sta sam radio...
Razlika je bila vidljiva sad sa nekog ko je bio debel da su mu strije popucale na dupetu bicepsima,hvala Bogu pa samo tuda skinuo sam svojim trudom nekakvih 20 kg sa vodom sto se tice izgleda zahvaljujuci mojoj genetici mozda sam lico na nekakvog rekreativca.
Vidjevsi da to za sta sam ja tad trenirao i na cemu mi je fokus bio i vidjevsi da trenera boli patkica da ti objasni ono oko cega se trudis i sta ga pitas odlucim da nastavim sam da treniram.
E sad pogledam se u ogledalo iznad mene svjetlo i nista se ne vidi(da znate kakav otprilike izgled)Ubacim kardio nista narucito i navece trening na sipkama.Odlucim da regulisem ishranu koliko sam znao a nisam imao pojma
Puknem Proteine na 2g hidrati su mi bili negdje na 150 g rize nzaci nisam ni znao kao se mjere i krenem tako prve dvije sedmice
Trece cetvrte sesmice smanjim na 100 g rize to sam jeo samo poslije trcanja ja mislim
Pete Seste sedmice spustim na 50 ili 75 g rize isto sve poslije trcanja
Svake sedmice sam slike slikaoi kao pratio napredak i bom...
77 kg ja msm da je bila moja najmanja kilaza
Glava osusena plocice tu ma sve,a izgledao sam krupnije nego dok sam trenirao kod njega
Za 4 mjeseca kod njega treninga corsfita moja nekakva sposobnost je bila da mogu uraditi pedesetak sklekova uz pacenje desetak zgibova koje sam mimo njega trenirao
U tih mojih mjesec ipo treninga sipki ja sam sebe razvio da mogu uraditi nekakvih osamdeset sklekova dvadesetak zgibova,
A trenutni moji rekordi u treningu nakon (7 mjeseci repsanja)i edukovanja 180 sklekova 30Zgibova 70 propadanja u prevodu Ej koliko mozes uraditi Sklekova?Dok ne kazes da stanem Ej koliko mozes uraditi zgibova?Koliko god ti treba
E sad sto ja ovo sve pisem?Pa dok ja ovo vama pisem lezim na krevetu sa nekih 86 kg i dosta sala i masti jer sam bio na nekakvom putu dosta nekativan i pretrpavao se secerima i mc donalsima ko nenormalan daj da probam sve to sto nema kod nas da se jede i malo se opustio uzivao...
Zanima me i vase misljenje tog mog treninga i ishrane,da sad isto takvu dijetu primjenim samo da malo drugacije poslozim nekakve stvari u kojima sam se edukovao da li je to lose?
Posto iskreno po prvi put u zivotu sam tad imao trbusnjake,nisam otisao u katabolziam ma nisam ni znao sta je katabolizam a nabacio sam dosta misicne mase e sad ce neko reci mogao si jos vise da si u teretani trenirao
Hocu da se zna da meni nije prioritet bio na izgledu misicnoj masi snazi,
nego na izdrzljivosti i cisto sam regulisao ishranu eto kad se vec razvaljujem treninzima da se mogu oporaviti i tako dalje...
I dodjoh i do tog izgleda za kojeg su svi rekli wau pa i sam ja.
Vase misljenje o tom principu dijetei treninga?