Novembar 01, 2024, 05:21:01 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: Metabolizam ili nesto drugo?  (Pročitano 3190 puta)

Van mreže hajime

• Minimumweight Member
  • **
Metabolizam ili nesto drugo?
« poslato: Jul 27, 2006, 12:55:06 posle podne »
Pre nekih dve godine (koji mesec vise)sam zbog viska kilograma resio da krenem sa dijetom, medjutim kada sam krenuo sa njom vise nisam stao to jest i dan danas je drzim, ali bukvalno svaki dan od tada, znaci dve godine nisam okusio hleb, sokove, testenine..... da ne nabrajam.
Jednostavno sam se navikao i pomislio ma sto da ne nastavim kada mi ne smeta.  :roll:
Ishrana mi je siromasna ugljenim hidratima a bogata proteinima.
Sto se proteina tice unosim od 300-500g proteina dnevno zavisi kako kad, uglavnom minimum je 1kg pileceg belog mesa i koju tunjevinu.
Sto se ugljenih hidrata tice samo pirinac i nista vise i to prepodne i pred trening.
Pre nekih dva meseca sam krenuo sa kardio treningom zeleci da se malo izdefinisem i skinem salo sa stomaka, ali ide veoma slabo.
Pre nego sto sam krenuo kardio jeo sam oko 250g pirinca dnevno sada sam to smanji na 150g dnevno. Prosle godine sam probao nesto slicno i imalo je slicne rezultate cak sam smanji unos ugljenih hidrata na 0 i normalno doslo je do katabolizma, pa sam batalio sve.
I kardio(6am) i trening u teretani radim redovno i po nekim proracunima trebalo bi da trozim vise kalorija nego sto unesem, ali jednostavno salo ne gubim.
Moja prepostavka je se usled dugog perioda pri kome sam unosio malo ugljenih hidrata moje telo naviklo na te kolicine ili tako nesto, usporen metabolizam ili sta vec.
Da i jedem veoma cesto po 6 puta na dan, nikad ne varam evo vec dve godine  :cry:  ali postigao nisam nista.
Bio bi izuzetno zahvalan ako bi pedjos nesto rekao o ovome posto on ovde verovatno ima najvise iskustva pa me bas interesuje sta on misli.

Van mreže Remetik

• Super-heavyweight Member
Re: Metabolizam ili nesto drugo?
« Odgovor #1 poslato: Jul 27, 2006, 01:11:42 posle podne »
Imam dosta iskustva sa dijetama. (Postavicu slike promena koj sam imao cim smognem hrabrosti) Trenutno sam na sličnoj dijeti i imao sam dosta nedoumica, ali su mi ljudi sa foruma i iz teretane dosta pomogli u tome. Pazljivo sam procitao tvoj post i vidim da imamo slicnih problema. Licno mislim da ti se organizam navikao  na skoro identican unos hrane i da jednostavno vise ne reaguje, nego se svodi na to sto mu dajes. Mislim da bi trebao da jednom nedeljno ubacis dan kada bi jeo sve, ja to radim i mislim da je dobra stvar. Recimo ovako: Od Ponedeljka do Subote dijeta- minimum UH, dosta proteina... Nedelja sve-ne klasican junk food, ali testenina, hleb i stvari koje bi jeo da si na masi... Meni za sada ide odlicno. Ponedeljkom sam jako gladan, zato sto se u Nedelju rasturim od hrane, pa onda tako zelja za hranom opada do Subote. Subotom mi se nista i ne jede, a onda Nedelja... Jel koristis nesto od suplemenata?

Van mreže hajime

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #2 poslato: Jul 27, 2006, 01:26:56 posle podne »
I ja sam razmisljao da ubacim neki dan kada bi sve jeo ali tesko.
Nekima je tesko da se odreknuo hrane ali meni sada je tesko da krenem da jedem sve to, mnogo puta sam hteo da prekinem dijetu, ne zato sto nisam mogao da izdrzim vec naprotiv zato sto nisam ostvario neke rezultate, ali mnogo puta sam hteo ali eto nisam.
Od suplemenata sam sada skoro uzeo Glutamin i protein i to sam pre nekih 10 dana istrosio i to je to u zadnjih dve godine slabo sam ih koristio, sada kad budem skupio kintu uzecu opet aminokiseline i protein.

Van mreže Remetik

« Odgovor #3 poslato: Jul 27, 2006, 01:28:55 posle podne »
Moras da probas, ali sacekaj mozda ti jos neko predlozi nesto...

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #4 poslato: Jul 27, 2006, 02:44:47 posle podne »
EVO OVAKO..REMTIK JE DOTAKAO NESTO STO JE U STVARI TACNO..

DAKLE..USLED DUGOTRAJNOG TJ VISEGODISNJEG unosenja jedne te site hrane jednsotavno nas organizma reaguje an taj nacin da iz toga zilvaci najbolje sto moze tj u tvom slucaju posto nije junk food on jedtavano trudi se da osptaje a opstaje uz pomoc unosa viskog broja belnacevina..

obrnut proces bi bio da jedes recimo junk food...organizma se prilagodi i godina talzosi visak  salo i ojednom se vidis i sve t je jsano...ali da ne tupimo ovu temu..

dakle...uradio si ono sto je najgore..ali da te ne zmaram sa cinjenicam i faktima,preveeno bih rekao...radis kao auto na leru..ekonimicna si,tj jako malo trosis ali se nigde ne pomeras....PROBLEM VELIKI...

metabolizma ti je verujem veoma brz jer bi usled unosenja toliko velikog broja proteina deslio se da ih gomila kao masnoce da niej brz...sto ej dobro...

dakle..moras u sihranu da uneses cehating dau sa varuijacujem skrobasti i vlaknastih uh......ne junk food jel je to smece..to mozes jednom nedljno,recimo parce pizze da te prodje zelja ali nikakvo obzedravanje ne doalzi o obzir...

dakle..uzmi si gornju granicu uh recimo od 300 gr dnevo pa sledeci dan snizi na 100 gr pa lsedeci spusti na 0% uh pa sledeci na 200% pa sve ispocetka...pokusaj tako..ako ne...odradi priamidu 300-200-100-0..pa opet..300 itd.....sve je stvar shvatanja cele ove price....jedna dan jedi skorbaste a drugi dan jedi vlaknaste

od preparata obavezno uzmi glutamin i bcaa i 100% whey koristi kako ovde mozes da najdes na forumu i en boj se katabolzima..

I DA SI SE JAVIO ZA 3 NEDLJE CAK I MANJE JER SMTRAM DA CES IMATI FENEMONELNE REZULTATAE..

SRECNO

Van mreže hajime

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #5 poslato: Jul 27, 2006, 03:15:12 posle podne »
Hvala veliko i remetiku i pedji.
Jedan ortak mi je vec preporucio nesto slicno,ali hteo sam za svaki slucaj  da vidim pedja sta ti mislis posto pratim forum duze vreme samo ne postujem a tvoje misljenje najvice cenim ovde. Hvala jos jednom.
Sto se tice junk food-a uopste nema potrebu za njim tako da ga necu ni jesti, evo od sutra krecem sa onom kombinacijom 300-100-0-200,i menjacu skrobaste i vlaknaste, a rezultate javljam za mesec dana :).
Pozdrav.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #6 poslato: Jul 27, 2006, 03:23:22 posle podne »
Citat: hajime
Hvala veliko i remetiku i pedji.
Jedan ortak mi je vec preporucio nesto slicno,ali hteo sam za svaki slucaj  da vidim pedja sta ti mislis posto pratim forum duze vreme samo ne postujem a tvoje misljenje najvice cenim ovde. Hvala jos jednom.
Sto se tice junk food-a uopste nema potrebu za njim tako da ga necu ni jesti, evo od sutra krecem sa onom kombinacijom 300-100-0-200,i menjacu skrobaste i vlaknaste, a rezultate javljam za mesec dana :).
Pozdrav.
..POZDRAV STARI..ZATO SMO OVDE..... 8)

Van mreže munja877

• Middleweight Member
« Odgovor #7 poslato: Jul 27, 2006, 03:23:48 posle podne »
ajde tomo udri :)

btw aj postavi slike....

Van mreže hajime

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #8 poslato: Jul 27, 2006, 03:42:24 posle podne »
Hvala nebojsa a ako hoces da me vidis dodju i teretanu hehe.
Sada sam dobio motivaciju a slike postavljam kad se depiliram :)