Pozdrav svima
Prelistao sam par strana o ishrani ovde ali nisam nasao odgovor na konkretno pitanje koje imam.
Najpre, o sebi. Imam oko 94-96 kg, ali nesto visi procenat masti (zadnji put kad sam merio bilo je oko 23%). Uz aktivne treninge (4 puta nedeljno traka + 2 puta tegovi i sprave) dosao sam sa 109kg na trenutnu kilazu. Medjutim taj tempo me je slomio posle 6 meseci. Da napomenem da sam average joe sto se tice zivota, posao od 8 sati, pa 2 sata ode na put do posla i nazad, pa onda drugi side job (dodatna kinta jbg), uz razne obaveze po kuci jednostavno, ode puno vremena. Nemam nekad ni vremena a ni volje da spremam hranu da zadovoljim trening i potrebe.
Napravih 2 meseca pauze, pa krecem ponovo, ali 3 puta nedeljno traka, za pocetak. Tempo 10km/h, 45 minuta. Sto se ishrane tice, uiutru napravim sejk od ovsenih pahuljica, mleka sa sto manje masti, i banane. Pa sad nekad dodam jabuku, krusku, med, cija semenke, orasaste plodove, kako kad. Rucak je pilece belo sa povrcem, oko 200 grama. Uzina, teram sebe da grickam neke bademe, lesnike mada ih ne volim ali makar odrzavam stomak sitim da ne pregladim. Vecera je problem. Nekad jedem pirinac, mladi sir, ribu, piletinu a nekad kuvana jela, grasak pasulj buranija paprikas... ali gledam da uz to pojedem do dve kriske nekog integralnog hleba (znaci nikako beli).
Dolazim do glavnog pitanja. Imam osecaj da, iako sam smanjio tezinu, salo i slauf na stomaku nece da ode. Kao da mi telo ide u obliku kruske, kako da kazem. Ramena i grudi su mi ok, al zato donji deo stomaka ispada kad obucem bilo sta uze. Na nagovor drugara (i u svom ocaju) uzeh animal cuts, kupio sam skoro. U medjuvremenu sam naisao na ovaj forum, vidim dosta korisnih saveta i ljudi koji pomazu jedni drugima, pa prvo da pitam iskusnije.
Da li ce animal cuts kao sagorevac masti, pomoci uz gore navedenu ishranu i trening, ako ga pijem samo pre treninga (ujutru na prazan stomak, pa na traku)? Vec sam koristio l carnitine ranije, koji je pomagao da se bas preznojim na traci. Na uputstvu pise 2 kesice dnevno, ali mi to deluje bas puno, pogotovu na dan na koji nemam trening.
Dakle izbacen rafinisan secer, gazirano, masno, przeno, junk food tipa pica, pljeska, beli hleb, mcdonalds... i to mi je maximum za sad koji mogu da dam sto se promene ishrane tice.