Drugar
kao otac dvoje dece,od kojih je jedan prof sporotista sa 20 god,a drugi na dobrom putu da uradi isto,moj savet je da ostavite DETE da se razvija u pravcu u kojem mu je odredjeno do njegove 15 god
Dete NIJE da nema kondicije,vec pokusajte da razmislite obrnutom logikom-DETE JE PRETRENIRANO
Jer na zalost,znam kako to ide u tom posranom tenisu,gde roditelji zele sve,odmah i sada i da im dete bude Djkovic i onda po 2 treninga dnevno u kratkim intervalima,odaljnje po turinirma itd itd itd
Ali da ne ulazim u psihilogiju jer me zabole ko ce sta da radi
Dete sa 12 god nema sta da trazi u teretani i sigurno NISAM od onih koji ce da prcaju da ce usporiti rast i ostala sranja,vec sa detetom koji ima takve trenige koje ima,a znam kakvi su,teretana mu samo moze da ogadi sport
Druga stvar,kada je u pauzi,pa kroz neke psiho/motoricke vezbice da se u detetu probudi zelja za napredovanjem,pa ga se lagano uvodi u pricu
ZNam,zznam i to,dete hoce,niko ga ne tera itd itd itd..ali,i ponavljam-na zalost,mala deca cesto puta ne ispoljavaju emocije koje kuliminiraju u njima,vec zbog toga sto su takva deca,obicno odgoejna,kulturna i pre svega vaspitana i patrijalhano odgojena -POSTUJU RODITELJE i ne zele da kazu necu!
razmisli malo o tome
inace
to sto si radio naravno da nije greska,ali ce biti ako je taj dan imao 2 sata teniski trening..