MALI GENETSKI POKLON OD STAROG ,DOBROG CALETANiko ne uspeva da izgradi spektakularno telo bez male pomoci u obliku DNK programiranog za rast I superioran oblik.U slucaju Jasona ,pomalo je zasluzan njegov cale Won,koji je bio poznat po svojim nogama u najboljim danima dok je bio najbolji bodibilder Koreje.Bili bi posteno reci,da osim povremenih izuzetaka u listovima I podlakticama,niko ne moze da stvori izuzetan deo tela bez puno truda u teretani.
“Kao klinac,secam se kakav ludak je bio moj cale,sa svojim teskim cucnjevima I leg presovima,kao I neljudskim zvucima koje je proizvodio.Cak I danas u svojoj 54-oj godini cale jos uvek radi dobar broj ponavljanja sa pet ploca u cucnjevima-on je bas intenzivan tip.”
Medjutim,kada je Won pokusao da indoktrinira svog 13-togodisnjeg sina filozofijom celika,Jason nije bio preterano zainteresovan.”Cale mi je pokazao formu u svim osnovnim vezbama I naglasio kardio trening,posto sam bio malko buckast,ali meni se cinilo das u tegovi I bodibilding neka njegova for a koju je htio da mi nametne,pa sam odustao.”
ODMETNUTI SIN SE VRATIO U TERETANUU 17-oj godini Jason je odjednom dobio potrebu da postane veci I jaci,kad je poceo da trenira sa tegovima(to je nesto sto postoji u drzavnim skolama u Floridi,koliko ja znam ne postoji u drugim drzavama ).Vec prvog dana,nakon skoro ni jednog sata iskustva sa tegovima za cetiri godine,Jason je poceo da rastura kvadricepse sa visestrukim setovima ekstenzija nogu I leg presova,dok mu noge nisu postale tako cvrste da je jedva mogao da hoda.”Cele nedelje,hodanje,sedenje,penjanje I silazenje niz samo par stepenika,bilo sta sto je ukljucivalo moje noge,bilo je agonija.”
Ipak Jason se navukao I vise nije bilo povratka.Jedino vodstvo u treniranju,nutriciji I suplementaciji –kunem se da je ovo istina –dobijao je na stranicama MD-a.”Pokusao sam par puta da informaciju potrazim na internetu,ali to je bila propast.Bilo je previse suprotnih informacija I samoproklamovanih eksperata koji su cak I pocetniku kao sto sam ja delovala puna sranja.Drzao sam se MD-a I to me nikad nije navelo na krivi put.”
Ipak,bez budnog I iskusnog oka,Jason je pravio mnoge pocetnicke greske,narocito u danima kad je radio noge.”Ja sam sav bio u upotrebi velikih tezina,ali to nije ni nasta licilo,bio sam idiot!:
Na srecu ,u 19-oj godini Jason je sreo Jeff Hall-avlasnika lokalne prodavnice suplemenata I iskusnog veterana iz teretane.”....
NASTAVAK teksta, procitajte na nasem
BLOGU, klikom na link ispod:
http://wwwogistra-nutrition-shop.blogspot.rs/2011/11/kvadricepsuj-covece.html