@istok
Dobro dosao!
Ne bih se opterecivao clancima u kretenskim novinama, jer eto igrom slucaja sam dobro upucen u rad novinskih redakcija...
Podrzavam te da unosis ribu, ali radije svijezu nego iz konzervi, mada i neka tunjevina u vodi je potpuno ok izvor.
Isto tako treba da unosis piletinu i curetinu, koja je po meni, a vjerujem i mnogim drugima, temelj dobre prehrane.
Ne bih bjezao ni od crvenog mesa, naravno trudio bih se da u tom slucaju bude sto mrsavije...
Naravno sve ovo spremljeno na nas zdrav nacin, ako nesto od ovoga bacis u pleh pun ulja nece biti dobro, ali to sigurno znas.
Sta bih ti napomenuo i preporucio kad je piletina u pitanju....
Ne znam kako je kod vas gore, ali kod nas se pojavljuju neki hrvatski, srpski i cak brazilski proizvodjaci, nemam nista protiv istih i da zivim Hrvatskoj, Srbiji ili Brazilu vjerovatno bih ih konzumirao... ali ovako da gatam koliko su puta smrznuti prebaceni iz slepera u sleper koliko su km presli, ko je brinuo da uvijek budu na pravoj temperaturi i koliko su uz sve to mogli da se pokvare, mislim da mi nije pametno pa sam se snasao i idem direktno u fabriku na dan klanja pilica, uzmem ih spakovane i ja ih zamrznem u svoj friz, naravno sljedeci put kad ih izvadim potrosim ih i ne smrzavam ponovo, uz sve to platim za njih komad nizu cijenu nego li sto bih platio u prodavnici.
To je rutina koja mi omogucava da sam siguran sta jedem, a uz to ih i dobijem po znacajno povoljnijoj cijeni najbitniju namirnicu.
Znaci, moj prijedlog ti je da razmisljas u tom pravcu i da se kao i ja snadjes, u tom slucaju vjerujem da probleme neces imati, kao sto nemaju ni drugi koji su pilecim filetima zamjenili cevape i pljeskavice!