Kao I vecina bodibildera , sam je sebi najostriji kriticar.Mozete mu reci da mu ruke izgledaju fantasticno,ali on ce vas odmah ispraviti:”Ne,moje ruke su dugacke, I treba da budu mnogo vece!”Neupuceni posmatrac mogao bi to da shvati kao nedostatak samopostovanja ili iskrivljenu sliku o sebi.Ruke su mu prilicno zastrasujuce,medjutim,ako zelite da budete najbolji bodibilder na svetu,a to je bas ono sto je Sedrik naumio da postane,neophodno je nista manje nego bespostena potraga za samopoboljsavaanjem.
Svaka figura uvek moze da bude bolja na neki nacin,pa cak I kada je Big Mec osvojio nacionalni sampionat iz prve,daleko od toga da je bio zadovoljan onim sto je video u ogledalu.Ustvari evo sta mi je odgovorio kada sam mu poslao na pregled fotografije sa takmicenja:”Mrzim te slike,covece bio sam tako mrsav I raven.Ok ,taj momak vise ne postoji.Sad imam 130 kg I jos uvek sam prilicno tanak tako da cu imati 120-125kg na sceni I bit cu u mnogo boljoj formi.”
Prema tome,sledeci put kada budete pomislili da se momci koje vidite u MD-u zadovoljno sepure svojim ogromnim misicima,znajte da oni verovatno nisu mnogo zadovoljniji svojim izgledom od vas.Sedrik je hvaljen zbog ruku,ali I taj deo tela je za njega oblast na kojoj treba jos dosta raditi,na nju se usredsredio I svo vreme je nemilosrdno razvaljuje od vezbanja.
Nagovorio sam ga da se otvori I objasni kako je stare dobre bicepse I tricepse napravio I sta sve radi da bi u Dalasu,nekoliko nedelja nakon sto procitate ovaj clanak,prvi put izasao na scenu kao profesionalac I pokazao kako je te “ganove” pretvorio u oruzje veceg kalibra.
CILJ OD PRVOG DANA: IZOLUJ!
Od pocetka bavljenja bodibildingom vezbao sam ruke tako da osetim kako rade pojedini misici.Nisam radio nikakve slozene vezbe za tricepse kao sto je propadanje ili press sa uskim hvatom.Nisam imao osecaj d ate vezbe dobro izoluju misice I da oni od toga rastu.Suvise sam osecao rad ramena I grudi,sto mi je delovalo pogresno.
Evo kako sam vezbao ruke od samog pocetka sve do nacionalnog sampionata.Ponekad sam vezbao bicepse I tricepse zajedno,a ponekad odvojeno.U danima kad sam ih radio zajedno,vezbao sam na nekoliko razlicitih nacina.
BICEPS/TRICEPS/SUPERSET TRENING A
*3 seta dvorucnih pregiba sa krivom ili ravnom sipkom na kablovima,pressdown superset sa krivom sipkom za tricepse(sa laktovima priljubljenim uz telo,ne odmaknutim).
*3 seta pregiba sa bucicama(nekad naizmenicno,nekad cekic ili unakrst),superset sa ekstenzijom bucica u lezecem stavu.....
NASTAVAK teksta, procitajte na nasem
BLOGU ,klikom na link ispod:
http://wwwogistra-nutrition-shop.blogspot.rs/2011/09/sedrik-mekmilan-big-mac-rucni-napad.html