Jel ti ozbiljno mislis da ces izgraditi neku nenormalnu masu sad na keto radeci noge pa ih preskaces?
Ne znam za šta tačno treba da me smatraš pa da veruješ da mislim kako keto dijeta služi za gradjenje mase.
Ne. Težina koju sam nosio dugi niz godina + kardio koji sam redovno radio doprineo je tome da noge dovedem do stanja sa kojom bih bio prezadovoljan kada bih uspeo da ga prenesem i na ostatak tela.
I ne vidim ko spominje izgradnju mase. Trenutno imam ~100kg - u ovom trenutku mi cilj nije ni +1kg mase, već
gubljenje 7-8 kg masti sa održavanjem postojeće mase koliko je god moguće na tom putu.Ako sam došao sa pitanjem ŠTA je najpametnije da primenim to valjda u startu znači da nisam siguran šta dalje. Poznajem svoje navike, mane, organizam i znam kakav
tip programa bi bio optimalan za mene i kakav nisam u stanju da ostvarim. Zato sam za
sam program mislio da se posavetujem ovde. I znam da se do istog cilja može stići na 10 različitih načina i da svaki može da bude i ispravan i pogrešan.
U svakom slučaju, radio sam kako sam radio, stigao do neke tačke hteo da se posavetujem i dobijam kao da sam na tom putu postao stanovnik Etiopije. Ton kojim neko daje sebi za pravo da se obraća nekome koga i ne poznaje je užasan. Možda to prolazi kod klijenata ali sve i da radim nešto apsolutno pogrešno, ne vidim potrebu za takvim tonom. Govorim o osnovama etike, ljudskosti i empatije. Ako nisi u stanju da se lepo ophodiš prema drugome, nisi u obavezi da pomogneš.
Zbog toga hvala na savetima, ljudi koji su se javili se verovatno uspešno bave bodybulidingom ali svoje znanje izgleda prenose tako da rekreativci imaju malu korist.
Umesto slika, u naredna dva meseca napraviću blog pa se javljam sa rezultatima u septembru, totalno kataboliran i sasvim naopak. Valjda nekako preživim.
Pitanje za sistem merenja koji je pouzdaniji od InBody aparata i dalje stoji i hvala unapred. Zaista me zanima neko verodostojno merenje čisto da ispratim rezultate.
PS - Naravno da na ovom forumu ima mnogo korisnih saveta i pametnih reči. Samo ih treba izvlačiti izmedju redova i filtrirati od ega i sujete. Samo ne volim savete tog tona i pristupa kao da je neko rodjen sa tom fizionomijom i da nikad u životu nigde nije ni pogrešio ili stigao do cilja "dužim putem".