Kako pre neki dan procitah a o tome je pisao Bole Gym,urea je uvecana zbog raspada proteina i ako kreatinin nije visestruko uvecan nema problema sa radom bubrega..Naravno javice se iskusniji ljudi i ispraviti ako gresim..
nema potrebe
upravo tako i ODLICAN odgovor
ovo nije nikakav "problem" vec je ovo upravo kao sto je voja rekao
a pored toga (nisi merio) ali npr moze da ti bude povisen kortizol ili povsen AST i ALT usled keti dijete (ketoni) itd itd
nema razloga za brigu osim ako ne pitas nekoga "strucnog" ko ce da ti kaze da pod hitno prestanes da pijes proteine,a ako i dalje budes imao npr isti nalaz kreatinina zbog veceg unosa B,onda me intrsuje odgovor..vervatno bi bio tipa.presatni da jedesD:
salim se malo
Pozdrav, nisam uspeo ranije da odgovorim pa evo ovom prilikom
Malo sam se uspanicio ovih dana posle brdo procitanih clanaka u vezi povisene Urea-e jer sve ukazuje na opterecenje bubrega , moze da dovede do stvaranja peska i kamena itd posto su mi u mokraci izgleda nadjeni tragovi peska ..
Doktorka mi je rekla da pijem sto vise vode i da jedem voce
U sustini kad pogledam svoj dnevni unos namirnica i tecnosti svodi se na:
Ujutru cim ustanem popijem solju zelenog caja ,zatim ovsene pahuljice potopljene u jogurt (Balans , 1% mm.) ,pet kuvanih belanaca. Ponekad sa ovsenim pahuljicama pomesam malo svezeg voca.
Uzina: Vocka neka ili nesto od kostunjicavih plodova.
Rucak ujedno i obrok pre treninga (sat do sat ipo) : Kuvan krompir i belo meso ( ne vise od 120- 150 grama)
Nakon zavrsenog treninga u teretani popijem dozu Whey proteina + dekstroza.
Obrok posle treninga: Belo meso (300+ grama ) i kuvan pirinac ili kuvan krompir , grasak ili pasulj sa salatom.
Vecera: Konzerva sardine ili 4,5 kuvanih belanaca.
Ovo je neka retrospektiva , nekad dodje do odredjenih promena , tipa umesto pileceg belog mesa jedem skusu , junetinu.. Desava se da pojedem i vise belog mesa od navedenog :S
Sada ne znam , da li da pokusam da smanjim malo dnevni unos proteina i da posle nekog vremena opet izvadim nalaze pa da vidim sta ce reci.