Na tvom mestu ja bih poslušao Peđu,osim ako nisi takmičar BB, ali onda će ti on sigurno pomoći na pp
Ja sam probao normalno
, kao i sve u životu što se usrati može
Za neko takmičenje sam imao da skinem još malo, a nije imalo više odakle i tako mi je pala na pamet ta brilijantna ideja zahvaljujući svemogućem internetu
No pad energije je nakon toga bio jednostavno prevelik.
U našem sportu postoje isprobani načini prolaska vage i uglavnom se svode na punjenje pražnjenje vodom i u maloj meri remećenje turgorovog pritiska koliko se ja sećam fiziologije, a trebalo bi da se sećam
No intercelularna voda se izbacuje samo ako su u igri i katjoni, kao što ovde u tvojoj priči imaš natrijum, koji je jedan od najvažnijih uniutarćelijskih katjona. Taj katjon natrijuma bez obzira što je ovde u formi sa hloridom deluje kao antagonista sa katjonom kalijuma i oni vode celu fiziku unutarćelijske vode odnosno grade elektrostatički naboj koji kontroliše neposredno fiziološke procese odnosno u našem slučaju turgor
Svi se mi slažeo da to ne traje dugo i da kada se ubrza nekim diuretikom voda leti i jako je to lepo jedno vreme, ali ti najiskrenije ne preporučujem tako nešto jer se sećam vrlo dobro kako sam ja prošao. Na svu nesreću nisam bio čak ni u svojoj zemlji nego u Mariboru...
Znači onon što ja preporučujem i danas mojim takmičarima, dijeta dobro izbalansirana, kontrolisan unos hidrata, sve se zna, sve je milion puta napisano. U našem sportu ima puno kardija, kada se tu ubaci sauna i još po koji dodatak ako je telo spremno da radi tu kilažu jednostavno doći će do nje, ako ne bolje promeniti kategoriju nego se skrljati zauvek. Najlakše je krnuti neku od modernih kombinacija (verovali ili ne pre neki dan me lik pita da spušta za vagu t3+klen+wini), ali to nije rešenje u svakom slučaju nije pametno rešenje