Pozdrav. Hteo bih da zamolim nekog od vas power liftera da ako ste u mogucnosti pokusate da mi objasnite gore navedeni trening. Dugo godina sam u sportu, preko 15 godina, ali nisam bas obracao paznju na trening u teretani.
Do pre nekih godinu i po dana, tad mi je prijatelj preporucio program od Jim Wendlera 5/3/1. Dugo sam ga radio, preko godinu dana, ali nisam bio zadovoljan sa njim tj bio sam zadovoljan napretkom, ali mi se sam koncept treninga nije svidjao. Nisam siguran kako da objasnim, ali ja se kasno probudim u teretani i zbog toga sam morao da radim vise serija na niskim procentima, da bih uspeo da izvucem zadato na kraju treninga tj neku moju varijaciju juggernaut trenigna, mada tad nisam ni znao da to postoji.
Uglavnom procitao sam i juggernaut i juggernaut 2.0 i nisam video neku preteranu razliku u te dve knjige. Moj problem je sto me buni "project max" tj buni me formula, nije kao kod 5/3/1 ili jeste ? Onda me bune nedelje tj ne znam kako tacno to ide, po kojoj semi. Kad dodjem do dela gde pise ovo "The Juggernaut Method is a simple
program, divided into 4 waves (10s,
8s, 5s and 3s), each wave consists of
3 phases." ja se izgubim nacisto. Da napomenem da mi je isto bio problem oko 5/3/1, ali sam na nekom forumu procitao objasnjenje na nasem tj pojasnjeno kako i sta, e tek onda sam poceo da kapiram neke stvari. Mislim da je autor tog teksta bio decko pod nickom Bukas, ali me nemojte drzati za rec.