Novembar 02, 2024, 07:21:58 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.974 članova - Poslednji član: tonyasaarisk
X3MShop banner

Autor Tema: Pomoc Ishrana  (Pročitano 2138 puta)

Van mreže dwilde

• Član
  • *
Pomoc Ishrana
« poslato: Maj 20, 2013, 08:26:34 posle podne »
Pozdrav drugari,prvi put sam ovde na forumu pa bih voleo da pokupim neki savet u vezi ishrane,visok sam 198cm,i imam 128kg,nikada pre nisam vodio racuna o ishrani,trenirao niti bilo sta pre nego sto sam poceo da drzim dijetu i da treniram imao sam 140kg.Da vas ne davim previse napravio sam neki plan ishrane uz pomoc prijatelja,casopisa,neta itd i uspeo da se spustim na 128 uz pomoc sagorevaca i dalje se drzim toga,ali bih i voleo znam ako mogu da korigujem nesto,otprilike to izgleda ovako :
Ujutro pre treninga pijem samo kafu (nemam naviku da jedem rano)
10-12h Trening: traka(kombinacija brzi hod,trcanje 40-60 min) lat masina,benc,trbusnjaci,sklekovi
12h Voce(uglavnom ananas,ponekad i malo kiwi-a) ili retko omlet 3jaja i 1 paradajz
15h 250gr mesa(belo,biftek,riba,kare) 200gr salate(zelena,cherry,cvekla,kis.krastavac itd itd)
18h 150gr mesa 150gr salate
21h konzerva tune ili 2 barena jaja 100gr salate
Zbog posla nemam drugu mogucnost osim u 10h ujutro da treniram.
Svaki savet bi mi dobro dosao posto sam totalna neznalica,prastajte ako sam smorio :)
Zaboravih da dodam uz sve to pijem puno tecnosti voda 3-4l,limunada 2-3 case,caj + limun5,6 solja dnevno,i naravno posle treninga cedjeni grejp 1 casa

« Poslednja izmena: Maj 20, 2013, 08:30:39 posle podne dwilde »

Van mreže necaa

• Član
  • *
Odg: Pomoc Ishrana
« Odgovor #1 poslato: Maj 20, 2013, 08:53:46 posle podne »
Trening ti je los.A za ishranu imas mnogo malo kalorija  i mnogo veliki razmak od budjenja pa do prvog cvrstog obroka.Takodje mislim da ti je bilo mnogo rano za sagorevac ...A i evo tek sad primecujem da nemas kompleksnih uh a to ne moze tako od jednom!!!

Van mreže dwilde

• Član
  • *
« Odgovor #2 poslato: Maj 20, 2013, 08:59:21 posle podne »
neki savet kako bih to mogao da korigujem,kako da organizujem trening,oprosti sto smaram

Van mreže necaa

• Član
  • *
« Odgovor #3 poslato: Maj 20, 2013, 09:17:51 posle podne »
Ma ne smaras daleko od toga, nego nisam ni ja mnogo iskusan. Trening mozes da rasporedis ovako
ponedeljak-  grudi-triceps
utorak-  ledja-biceps
sreda - noge
cetvrtak- odmor
petak-ramena
subota i nedelja odmor.

Imas na forumu razne varijacije treninga i razne vezbe , pa ti to uklopi kako tebi odgovara. Sto se tice ishrane moras da se naviknes na dorucak ma koliko ti tesko bilo. Obrok u 12h mora da sadrzi proteine + brze uh (beli pirinac,beli hleb) i nemoj da mislis da mozes da jedes hleb stalno nego samo posle treninga, u taj obrok u 12h dodaj vise jaja 5-6  i u ovaj obrok od 15h dodaj malo krompira ili pirinca.

U svakom slucaju sacekaj nekog iskusnijeg da ti odgovori  posto si ti usporio metabolizam, pa nisam siguran da li ce te i malo ugljenih hidrata umastiti.

Van mreže Kamasan_94

• Član
  • *
« Odgovor #4 poslato: Maj 20, 2013, 09:54:23 posle podne »
Ma ne smaras daleko od toga, nego nisam ni ja mnogo iskusan. Trening mozes da rasporedis ovako
utorak-  ledja-biceps
sreda - noge
cetvrtak- odmor
petak-ramena
subota i nedelja odmor.

Imas na forumu razne varijacije treninga i razne vezbe , pa ti to uklopi kako tebi odgovara. Sto se tice ishrane moras da se naviknes na dorucak ma koliko ti tesko bilo. Obrok u 12h mora da sadrzi proteine + brze uh (beli pirinac,beli hleb) i nemoj da mislis da mozes da jedes hleb stalno nego samo posle treninga, u taj obrok u 12h dodaj vise jaja 5-6  i u ovaj obrok od 15h dodaj malo krompira ili pirinca.

U svakom slucaju sacekaj nekog iskusnijeg da ti odgovori  posto si ti usporio metabolizam, pa nisam siguran da li ce te i malo ugljenih hidrata umastiti.
jedino me interesuje sto taj obrok u 12h mora da sadrzi beli hleb? da si rekao pirinac ili krompir razumeo bi..

Van mreže dwilde

• Član
  • *
« Odgovor #5 poslato: Maj 20, 2013, 10:01:34 posle podne »
Hvala na komentarima,hleb sam totalno izbacio iz ishrane vec duze vreme,ali sto se ostalog tice kao sto rekoh neznalica sam i u poslednje vreme pokusavam da se informisem sto vise kako bih mogao na normalan nacin dodjem do odredjenog cilja

Van mreže necaa

• Član
  • *
« Odgovor #6 poslato: Maj 20, 2013, 10:20:06 posle podne »
Nisam reko da mora ali ima visok gi index + jaja i zamena za pwm ..

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #7 poslato: Maj 21, 2013, 12:13:27 posle podne »
utorak-  ledja-biceps
sreda - noge
cetvrtak- odmor
petak-ramena
subota i nedelja odmor.

wow wow lagano decko sa savetima oko belog hleba oko treninga
molim te na ovom forumu-NE!!!!!!!
ook?

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #8 poslato: Maj 21, 2013, 12:17:52 posle podne »
drugar
zamolio bih te da zanemaris gore komenatre i da pokusas lagano da analizras i da procitas neki text na forumu
radi se o tome da ti je ishrana pored sto je dosta losa i veoma neroganizvana
to sto su tu uspeo da skines sa 128 kg na neznam koliko,to je za svaku pohvalu i to je super
ali toi nije posledica PLANSE PREHRANE tj REGULISANE ISHRANE vec je to posledica drasticnog kalorijsog deficita kojeg si uradio jer siu sa 128 kg sigurno jedo smece od hrane pa BILO KAKVA PROMENA ti je donela reuzlatat koji je donela sto si i sam video
ali
dalje NEMA i dalje nece moci na taj nacin
zasto
razlog tome je sto ti se telo adaptiralo na taj nacin ishrane ma kakva god onda bila
ono sto ti trreba da uradis a da ne upadnes u zamku da krenes da seces kalorije svakim danim sve vise jer reuzlatati nece biti nikakvih je da procitas teme o ROTACIJA SA UH i da tamo nadjes neki jelvonk kojega bi ti,a na osnovu tvojih paramtera mogao da postujes s obzirom na tvoje dnevne obaveze,navike i sl
naravno da TI nemozes sam da to resis od jednom,ali tu smo svi skupa pa da zajeednicki dodjemo do jelovnka kojega ces ti da postujes i koji ce da ti donese reuzlate
ovo sto radis je kao sto sam rekao,jako lose

trening je u tvom slkucaju IRELEVANTA STVAR jer je trening samo 20% cele price u ostarivanju tvog cilja