Ovde bre nema ni normalne struje a ne crossfit, lični treneri i sl.
Ima kao neki personalni trening sa trenerom ali je skup i pitanje je kakav je to priučeni trener. Nema veze, našla sam dobru i povoljnu ponudu u jednoj teretani, imaju 3 trake koje se doplaćuju, ali skroz su ok. Pod viškom kg mislim na višak od 5kg od idealne težine (BMI mi je normalan), lociran na stomaku zbog hormonske terapije (ona inače pravi problem sa masnoćama u krvi i jetrom), ne zbog loše ishrane. Ishrana i život su maksimalno dovedeni u red, ne pijem, ne pušim, ne jedem čipseve, torte itd. Ženski članovi bi ovde možda mogli da daju neki savet, ako su imali iskustva sa hormonima, kortikosteroidima ili antibebi pilulama na bazi steroidnih hormona (estrogen-progesteron kombinacija). Kortikosteroidni lekovi me apsolutno uništavaju, čak i oni blagi protiv blagih alergija, unište mi kožu, psihu, telo...ma sve...sad sam ih skroz izbacila i čekam 6 nedelja da vidim neko poboljšanje, mada se vidi da je bolje i posle prve tri nedelje, mislim da je otišlo 2 kile, onako od oka...
ja sam kao neki preobraćeni čistunac posle par godina lošeg života (mladost ludost
, pa pokušavam da se dovedem u red...Ne verujem da estetski mogu da učinim neko čudo (ljudi mi ne veruju kad kažem da redovno vežbam, uglavnom usledi komentar: pa ne vidi se...), mada skinula sam do sad oko 10kg. Imala sam jedan period u mladosti kad sam radila po 200-300 trbušnjaka po treningu, ali uz pivo i bez dobrog kardio programa nije davalo neke rezultate (u stvari nije davalo nikakve, sem što je stomak ispod sala bio tvrd, pa je mogao dobro da dođe kao štit ako me neko udari hehe). Za skidanje kila zaslužno je isključivo svakodnevno intenzivno trčanje od 30-40 minuta.
Hvala u svakom slučaju, ovo za boks je ok ideja, mislim da ima neki boks klub u blizini, pa ću ići da pitam. Tae bo i kick aerobik sam probala, nije uticalo na masnoće, izgledala sam onako nekako džiberski napucano, ne baš kao bacačice kugle ali...
Inače je aerobik sranje, step je verovatno najbezvezniji od svih, samo tu kao nešto hodaš, pentraš se po onom čudu-steperu, par puta skočiš i gotovo. Žene se zanose time da će sebi pomoći ako idu 3x nedeljno na aerobik, ali to se meni čini kao davanje novca u prazno.
što se tiče trčanja u prirodi, upravo pada kiša, juče padao led...i tako...
Još ako bi neko rekao kako rešiti problem sa trakom za trčanje, ko ima iskustva sa tim spravama (vlasnici teretana npr.), ima li neki servis za to ili majstor, a da nije prevarantski??