....Pokusao sam ja,nije da nisam da pricam sa momcima da ih pitam neke stvari,da porazgovram,da vidim da cujem da mozda I ja nesto nacucim..
Ali neke stvari tipa….
Genaralni parametri treninga za rast misica :
Frekvencija treninga: svakih cca 5dana
Intenzitet: cca 75% od maksimalne kilaze
Serije: 6-12 po misicnoj grupii
Odmor: 60-90sec
Pozitivni deo pokreta ( dizanje utega ): 1-2 sec
Negativni deo pokreta ( spuštanje utega ): 2-4 sec
Trajanje svake serije: 30-60 sec
TO NE POSTOJI…
Ne postoji ni…
Najbolji program za pocetak je – tri puta nedeljno.Između dva treninga mora proci 48 sati,što bi trebalo biti dovoljno za odmor i oporavak.U tom
vremenu misici će se uspetii dovoljno odmoriti ,dopuniti potrebnim proteinima za rast misicnih vlakana i pripremiti za napore sledecg treninga.Isto tako ne bi smjelo proci vise od 96 sati (4 dana) između dva trening,jer se time gubi kontinuitet i misisi bi se mogli previse opustiti,a metabolizam usporiti
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE……ovo nista nije potrebno…..a posebno kada je rec recimo o..
i osiguratii misicni rast potrebne su vam kvalitetne kalorije.
Vrlo gruba procjena svodi se pomnozite vasu kilazu sa 40. Dakle ako imate 80kg trebali bi jesti oko 3200kcal.
Ove kalorije dijele se na 5-6 obroka u toku dana.
Od kvalitetne hrane konzumirajte : cureca/pileca grudi,posni sir,ovsene pahuljice,tunjevina,obrano mleko(ako ga podnosite),
whey protein,belanac,malo integralnog hleba,leca,pasulj,grasak,vlaknasto povrce,laneno ulje, maslinovo ulje, orasi, ...
Malo zasičenih masnoća ne možete izbjeći i ne morate se bojati da će vas udebljati.
Ma jok….nista ovo ne treba…
Jednom me je jedan momak pitao..zamislite…kako da skine visak kg….ja sam mu pokusao da docaram kako bi trebalo dam u funcinsie metablziam, pokusao da krenem sa rpicmom recimo o necemu sto je najbezbolnije o carb rotacijma…na sta je on odogvorio..ma ne zanima mene to buraz..kazi ti meni sta da ja jedm…ja kazem..ok…sutra ti donesm jelovnik…kaze on extra..
Evo recimo..sta sam mu dao….bilo…
1.OBROK:250 g ella sira ili 50g whey + 50 g ovsenih pahuljica ili + ALTERNATIVA 250 g ella + 10 belanaca + 1-zumanac ..ili jedno jutro ovo..drugo ono
2.OBROK:150 g mesa + salata –bilo koja-po ziboru
3.OBROK:.150 g ela sira ili +50 g whey-ja + OMAEGA 3..2 KAPSULE
4. OBROK:Pred treningom bcaa+glutamine-20+20 gr
OBROK:na kraju treninga treningu 60 g whey-ja + 30 g maltodekstrina+15 gr bcaa
5.OBROK:200 g mesa + 50 g riža (basmati) + salata
6.OBROK:100 g mesa +salata+ 150-200 g ella ili-alternativa 100 g tune i whey30g + 5 belanaca..jednom ovo jedno ono
Toga bi se trebalo drzati od Pon-Pet. Sa punjenjem pi poceoeo u subotu posle jednog ili dva hard treninga gdje bi potpuno ispraznio glikogen u telu. A u subotu dolazi punjenje gdje spustis B na 150, M na minimum i UH na 400 ili čak 500g. Nedelja bi bila malo manje bogata sa UH ali ne mnogo za razliku od subote.
KADA JE VIDEO OVO…PITAO ME JE….JELI BURAZ…DALI SI TI NORMALAN??...
A sta u subotu kada se ozderem u gradu da zategnem kdo DRKSA-(drrks je pekara u koju inace mladi odlaze posle nocngo provoda)…rekoh mu…pa probaj sa burek-pizzom…to je extra..
ASTA LA VISTA BAYBE JESUS….
Odvoji malo vremena i procitaj ovu temu za pocetak, ima dosta zanimljivih stvari i jako puno odgovora a ovo sto sam kopirao je samo mali deo:
http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,13245.0.html