SAVETI ZA TRENING
Koji je moj stil?Mislim da nemam svoj poseban stil,ali ako morate da mu date neko posbno ime neka to bude instinktivan stil.Svaki dan idem u teretanu I jednostavno sam u potrazi za najboljom pompom sa relativno velikim teretom I opsegom ponavljanja od sest do sesnaest,zavisno od million varijabli koje se pojavljuju svakog dana,pocevsi od spavanja,hrane I stresa.Vase misice nije briga za bilo koji stil!
Verujem da se u bodibildingu radi o istrazivanju samog sebe kako bi se otkrilo sto najbolje funkcionise na taj dan Treba zaista osetiti vlakna kako rade,pumpu kako pumpa I gledati misice kako prozdiru.Telo je napravljeno da se prilagodjava,pa ko moze da kaze koji pojedinacni stil radi bolje od nekog drugog stila?Zato,morate stalno da osluskujete svoje telo I menjate pristup.
Ljudi treba da prestanu da se pitaju koji stil ce ih uciniti vecim,boljim od ostalih,treba da prestanu da budu tako prokleto lenji I da pokusaju da rade I nadju svoj sopstveni stil.Pogledajte kako rade Cutler,Branch,Ronnie,Flex,Shawn I Evan.Svako trenira na potpuno drugaciji nacin,a svi izgledaju fenomenalno!Znam da mnogima to tesko pada,ali vase telo ce vam nesto reci ako ga osluskujete.
MOJA SADASNJA RUTINA
Ponedeljak: grudi,tricepsi
Utorak; ledja bicepsi
Sreda; zadnja loza I listovi
Cetvrtak; ramena
Petak; bicepsi I tricepsi
Subota; kvadricepsi
Nedelja odmor
Uvek sam ovako trenirao,menjam jedino vezbe koje radim.
MOJ TRENING ZA RUKE
*Povlacenja sa konopima,superset sa pregibima s bucicama
*Triceps propadanja,pregibi sa EZ sipkom
*Triceps ekstenzije na spravi,pregibi sa kablovima iznad glave
*Jednorucne ekstenzije sa kablovima
NEDAVNI TRENING ZA LEDJA
*Zgibovi sest setova
*Nisko veslanje na Hammer Streght-u sest setova,sa dva drop seta do otkaza
*Povlacenje sa sirokim hvatom,cetiri seta usporeni negative I staticki izdrzaj
*Povlacenje na Hammer Streght-u pet setova,sa drop setovima
*Veslanje sa dvorucnim tegom u pretklonu,cetiri seta
*Veslanje sa T sipkom cetiri seta
SAVETI ZA ISHRANU
JELO NEKAD I SAD
Kao tinejdzer jeo sam tone hrane I nisam radio kardio vezbe.Vezbao sam po tri sata neprekidno,danas to nikad ne radim.Bio sam klinac tada,jednostavno sam voleo da vezbam.Secam se das am jednom radio ledja neprekidno sest sati-TO JE NESTO STO NIKADA NE BIH PREPORUCIO!Jeo bih pola kile govedine po obroku I puo po cetiri sejka.Sva ta hrana me gojila I bila je muka skinuti kile.
Sad uzimam sedam ili osam obroka dnevno.Izvori ugljenih hidrata su mi Karbolyn,slatki krompir I pirinac.Proteine uzimam iz odrezaka,piletine,ribe I jaja.Masnoce dobijam u obliku omega-3 ,iz zumanca I I onoga sto ima u crvenom mesu.U svakom od prvih sest obroka uzimam ugljene hidrate,a poslednja dva samo proteine I zdrave masti.
SETH”FEROCIOUS”FEROCE
SAVETI ZA TRENING
Kada I zasto radis svoj kardio van sezone?
To je prva stvar koju radim ujutro,dvadeset do trideset minuta.Zasto?
1.Zbog kardiovaskularnog zdravlja.Vansezonsko treniranje I ishrana nisu najzdraviji za srce-da bi minimalizirao stetu radim kardio.
2.Pomaze regulaciji transporta nutrienata putem protoka krvi.Na taj nacin sve pumpa kako treba.
3.Odrzava apetit.Imao sam teskoca u odrzavanju gladi zbog kolicine hrane koju sam uzimao,kardio mi pomaze da jedem koliko trebam da bih dobio na tezini.
4.Ne brine me posebno da li sam gojazan ili koliko procenata masti imam,ali za mnoge je to dobar razlog da rade kardio cele godine.
Uvek sam bio sto posto posvecen teretani.Sta god da iskrsne,uvek sam nalazio nacin da dodjem do teretane.Kad god je moj trening partner pocinjao da se zali,prelazio na drugi raspored ili jednostavno prestajao da se trudi ,ja sam odlazio dalje.Nisam hteo da usporavam svoj napredak zato sto neko nemoze da to da postigne.Nisam bio drkadzija,ali morao sam da nastavim.
VANSEZONSKI IZVESTAJ I DIJETA
Ovaj vansezonski period nakon prve profi pobede ide dobro.Jedem puno,drzim se oko 108-110 kg,u pristojnoj formi.
-Obrok 1:226g crvenog mesa,6 belanaca,2 cela jajeta,1-1,5 solja ovsa,parce integralnog hleba,banana ili narandza
-Obrok 2; 283-340 g piletine,2 solje pirinca
-Obrok 3: sejk posle treninga-60 g proteina,75 g ugljenih hidrata
-Obrok 4: 340 g crvenog mesa,2 solje pirinca ili 453 g krompira
-Obrok 5 : 283-340 g piletine,1 solja pirinca voce(obicno jedna jabuka)
-Obrok 6: 283-397 crvenog mesa,piletine ili lososa(obicno varira u skladu sa treningom-vise masti za dane kada vise treniram),solja pirinca ili 227 g krompira
-Obrok 7: Pre spavanja 50 g kazeinskog sejka sa pola solje ovsa.
Tokom dana jedem sendvice sa kikiriki buterom I pirincanim kolacicima sa zeleom,najmanje jednu vocku(jabuke ,banana ili narandze).Pijem oko sedam litara vode dnevno.Ovo je tipicna dijeta kad sam kod kuce.Sad znam zasto Coleman ,Cutler I ostali kazu;”izgubim 5 kg kad god putujem!”
Casopis MD Mart-April 2011
ONLINE PRODAJA SUPLEMENATA I DODATAKA ISHRANI www.ogistra-nutrition-shop.com Plaćanje pouzećem, po prijemu pošilke. Pošiljka se šalje brzom poštom.Vreme dostave 2-3 radna dana . CENA paketa (ispod 6.000 RSD) će biti uvećana po ceni tarifiranja brze pošte.
Ako kupujete proizvode čija ukupna vrednost prelazi 6.000 RSD dostava je BESPLATNA. Troškove brze pošte snosimo Mi.
Za kupovinu preko 10.000 RSD uz besplatnu dostavu ostvarujete i popust od 10%