Pozdrav.
Nedavno sam se oporavio od operacije i poceo sa MMA treninzima (inace sam bivsi bokser sa duzim stazom). MMA treninzi mi prilicno zadovoljavaju kardio komponentu vjezbanja, ali mi nedostaju treninzi snage. Do nedavno ih se bas radi spomenute operacije nisam ni usudjivao raditi. Danas sam prvi put ponovo otisao u teretanu nakon operacije.
Situacija je sljedeca...
MMA treniram, za sada, 3x sedmicno, u vecernjim satima. Na poslu imam obaveznu pauzu u trajanju od 1h, svaki dan (pauzu moram iskoristiti izmedju 12h i 14h). U blizini (3 minute pjesice) imam (ispod)prosjecnu teretanu, ali u to doba u teretani nema nikoga, ili eventualno bude jedna osoba, tako da su sve sprave i tegovi slobodni.
Volio bih da mi neko preporuci neki malo zesci nacin vjezbanja u teretani, ali da treninzi ne budu duzi od 45-50 minuta (da mogu stici otici u teretanu, presvuci se 2x i vratiti se na posao).
Danas sam radio neki piramidalni program (Body For Life) i nije mi losh, ali ne osjecam se dovoljno "potrosenim". Dvoumim se da li da idem u teretanu svaki dan i radim po jednu-dvije grupe misica, ili da nastavim sa ovim piramidalnim programom (na kome se radi jedan dan gornja polovica tijela, drugi dan donja i stomak) samo u danima kad ne idem na MMA.
Btw, udeblj'o sam se prilicno za vrijeme mirovanja, tako da mi je, za sada, prioritet skidanje masnog balasta
.
Nek se niko ne uvrijedi, ali najvise cu se obradovati Pedjinom odgovoru, zasigurno
. Pedja, help!