Prilicno je offtopic,a i nije.Sad planiram upisati medicinu.Bavim se sportom,a suplementi i svi nacini za poboljsanja me u sportu me zanimaju.Da li mi neko od stariji moze reci koliko je to moguce?zavrsiti fakultet,a onda raditi npr za ove kompanije koje prave suplemente?
zavisi cime bi ti hteo da se bavis ... i na koje bi radno mesto aplicirao za posao u nekoj firmi koja se bavi suplementima... od kurira , nekog menadzera, promotera , u proizvodnji, upavljanju kvalitetom... pitanje ti je jako nejasno , vidi se da si mlad i neobavesten... ako si mislio mozda na direktnu proizvodnju, posto su to uglavnom farmaceutske kuce onda bi ti od znanja najvise znacila edukacija na farmaceutskom fakultetu .. sad dal kod nas ili napolje ... to je ono sto je najuze i najdirektinje ... medicina ne... to je nesto drugo ... I ako mislis da radis u velikim americkim firmama , velikim amercickim proizvodjacima ... uf pa jako tezak i skoro neostvarljiv cilj si sebi zacrtao... morao bi da zavrsis fax sa jako visokim prosekom , da te zapaze , da te neko progura , veze, pa da se dokazes da steknes radno iskustvo , unapredjivanje , pa kursevi , pa konkurisanje na druge poslove, pa sve tu mora da te usere pa tek onda kad steknes neku reputaciju i ime da te zaposle u tako neku jaku kompaniju ... eh jbt iznenadjuje me koliko su danasnji klinci balavi jbt ... vi mislite sve je u zivotu tako lako i jendostavno, zavrsis fax i pare i posao koji zelis samo tebe ceka .... tvoje pitanje je isto kao kad bi neko sad izjavio , mogu li ja da zavrsim masinski i da postanem clan tima forimule 1
Ako te zanima hemija zavrsi farmaciju sa njom mozes bas dosta toga u zivotu da radis u industriji , obuhvata vrlo sirok dijapazon , jako je teska i ako ti bubacenje napamet stvari ne ide od ruke bice jos teza... ali se ispalti ... medicina , traje jako dugo i to je kod nas veliki znak pitanja iz vise razloga... u svakom slucaju na radna mesta gde si ti zapucao trazi se pre svega visok prosek , iskustvo , dokazivanje istrajnost i velika sreca da dodjes do toga , veze dosta pomazu ... ali ako ne znas sve 10... jbg... e da jos nesto , ne gine ti mnogo prakse i rada u laboratoriji ... pretpostavljam da letos upisujes fax , prijemni frka itd... SRECNO!