Novembar 24, 2024, 04:05:07 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.373 poruka u 18.767 tema - 20.980 članova - Poslednji član: Ultraviolator
X3MShop banner

Autor Tema: Kontuzija  (Pročitano 5640 puta)

Van mreže raca

• Član
  • *
Kontuzija
« poslato: Maj 30, 2006, 07:31:50 posle podne »
Pozdrav prijatelji!

Interesuje me ima li na forumu nekoga ko je upuceniji u fizioterapiju i ko bi mogao da mi da neki savet u vezi problema sa treningom?

Problematika: imao sam jedan malo gadniji pad u vojsci (vojnik u napadu - fuj!), pad preko tvrdog predmeta (filter od gas-maske). Povredjeni deo je u predelu desnog bubrega-donji deo ledja. Bol je bio veliki i masnica je bila tamno plava i povelika. Odradio sam i eho (ultrazvuk) i pregled unutrasnjih organa i sve je na svom mestu. Medjutim, od tada (vec 6 god), u tom povredjenom delu osecam zategnutost i neugodan tup bol pri promeni vremena a nakon par dana bavljenja fizickim aktivnostima (trening) imam osecaj kao da me neko jako ustine u tom predelu i ne pusta. Posle oko nedelju dana odmora osecaj prestaje.
Nikada nisam forsirao trening i kada se taj osecaj pojavi, prestajao sam dok ne prodje. Bol nije jak ali je vrlo neprijatan. Da li traba da ignorisem to i da nastavim sa treningom ili postoji neka fizikalna terapija za trajno uklanjanje ove pojave?

Svaki savet dobrodosao.

Van mreže Markoni

• Super-heavyweight Member
Re: Kontuzija
« Odgovor #1 poslato: Maj 30, 2006, 07:37:58 posle podne »
a da li su ti radili ultrazvuk misica gde je taj udarac bio , moguce je da su ti pokidana neka misicna vlakna pa da je regeneracijom umesto njih nastao oziljak

Van mreže raca

• Član
  • *
« Odgovor #2 poslato: Maj 30, 2006, 07:42:30 posle podne »
Citat: Markoni
a da li su ti radili ultrazvuk misica gde je taj udarac bio , moguce je da su ti pokidana neka misicna vlakna pa da je regeneracijom umesto njih nastao oziljak

Koliko ja znam, nisu. Na pregled sam naravno isao na sopstveni zahtev i pitali su me za razlog i ja sam im ispricao za taj pad. Nisam znao da postoji pregled ultrazvukom samo misica.

Van mreže Markoni

« Odgovor #3 poslato: Maj 30, 2006, 07:59:12 posle podne »
pa koliko znam moze , posto sam u vojsci radio na rentgenu a i dosta puta sam kucao na ultrazvuku cak su vise puta dolazili nasi sportisti  npr. Kralj i njima je radjen ultrazvuk , ono sto sam ja gldeao je bio ultrazvuk nogu i meni su par puta radili , ja mislim da moze i za misice ledja , moze provereno

Van mreže Sasa Dimitrijevic

• VIP
  • Heavyweight Member
« Odgovor #4 poslato: Maj 30, 2006, 08:47:19 posle podne »
Offtopic

Je**m ti vojsku, i ja imam par povreda (ili uspomena) iz vojske. A zasto?

Van mreže H2SO4

• sve je to na psihickoj bazi ®
« Odgovor #5 poslato: Maj 30, 2006, 09:03:57 posle podne »
Citat: sasadim
Offtopic

Je**m ti vojsku, i ja imam par povreda (ili uspomena) iz vojske. A zasto?

ja bi sad ponovo iso i pjeske ako treba do kasarne ...
matere mi matere,
kupicu ti dimije

Van mreže raca

• Član
  • *
« Odgovor #6 poslato: Maj 30, 2006, 09:33:10 posle podne »
pa koliko znam moze , posto sam u vojsci radio na rentgenu a i dosta puta sam kucao na ultrazvuku cak su vise puta dolazili nasi sportisti  npr. Kralj i njima je radjen ultrazvuk , ono sto sam ja gldeao je bio ultrazvuk nogu i meni su par puta radili , ja mislim da moze i za misice ledja , moze provereno

OK, Markoni, onda cu sigurno i to da odradim. Znaci, misic ako je povredjen (pokidan) moze nepravilno da zaraste? Cesto cujem da fudbaleri pricaju kako im je "pukao" misic. Da li je to isto, i kao se to uopste leci i tretira, da bi pravilno sraslo-zaraslo? I ako je zaraslo sa oziljkom, ima li tu pomoci dalje ili je prosto tako?

Van mreže Markoni

« Odgovor #7 poslato: Maj 30, 2006, 10:03:27 posle podne »
pa meni je puko misic ali on je puko u tetivi i isao sam na operraciju , a mogu i vlakna misicna da puknu , a ako je to slucaj onda moze na terapije , moj drug je isao imao je napuknuce zadnje loze kaze da pomaze

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #8 poslato: Maj 31, 2006, 04:37:03 pre podne »
licno ne verujem da je ovde u pitanju to da je misic pukao jel je proslo vec jako drugo vremena a nejmu su bolivi konstatni i isti....

ocu da kzem i da se to desilo verovatno bi do sada bar malo bilo zaleceno a ne da stalno oseca promene..

nije mi jasno da nema lekara koji ce a te pregleda i da te uputi na pravu adresu da ti se ustavni tacna dijagnoza...

gde zivis??

Van mreže raca

• Član
  • *
« Odgovor #9 poslato: Maj 31, 2006, 05:30:42 pre podne »
Zivim u Beogradu. Nije nikakav problem da ponovo odem na pregled, samo bih sada otisao kod nekog specijaliste jer sam do sada isao tri puta i svi kazu nema nista. Mozda neka preporuka gde.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #10 poslato: Maj 31, 2006, 09:59:16 pre podne »
Citat: raca
Zivim u Beogradu. Nije nikakav problem da ponovo odem na pregled, samo bih sada otisao kod nekog specijaliste jer sam do sada isao tri puta i svi kazu nema nista. Mozda neka preporuka gde.
...uff..pa neznam....milsim da bi magnetna rezonanaca mnogo toga pokazala li to je skupa opcija...stvarno mi niej jasno...

Van mreže Markoni

« Odgovor #11 poslato: Maj 31, 2006, 10:09:15 pre podne »
ma moze i ultrazvukom ja sam gledao kada su radili Kralju ultrazvuk

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #12 poslato: Maj 31, 2006, 10:10:10 pre podne »
ma moze i ultrazvukom ja sam gledao kada su radili Kralju ultrazvuk
..markoni....neznam sta je u pitanju..meni su radili ultrazvuk na ledjima i nisu videli nsita...

kada sam otisao na mg....ostecenje na 3 diskusa......rauzmes..

Van mreže Markoni

« Odgovor #13 poslato: Maj 31, 2006, 10:24:51 pre podne »
a magnetna je ekstra ja sam je radio ali kosta oko 10 000 samo pola abdomena , ali ja mislim da moze i ultrazvukom ali meni je ultrazvuk radio mozda i nas najbolji radiolog (tamo sam sluzio civilno) ali kod njega moze tesko da ode mozda da ode da pita pa da plati