zanima me jedna stvar u vezi sa HIIT treningom...zanima me koliko kalorija trosi?? ako uopce postoje neke mjere ili nesto...
Radio sam u zadnje vreme kardio na eliptiku, bajsu i steperu i hiit na istima.
Merio sam potrosnju kalorija na satu i na masini, razlike su po 50 kalorija na pola sata.
Sve to zavisi od algoritma sata ili masine a precizno je to tesko izmeriti.
Koliko sam ja shvatio HIIT je bolji zato sto on ima bolje produzeno dejstvo od obicnog treninga niskog intenziteta.
Na dijeti sam vise od 6 nedelja (UH varijacije 150-100-50-0-150-100-0) i prvo sam radio samo obican kardio u jutro na prazan stomak 4 do 5 puta nedeljno po 50 do 1h trcanja napolju.
Za tri nedeljeje sam sa 78 dosao na 74 kg ali do tih 74 sam stigao nakon 2 nedelje (verovatno zbog gubitka vode) i onda nedelju dana sve isto.
Tada sam poceo kuci raditi hiit na eliptiku 5 min lagano pa 1 min brzo, pa 1 min lagano pa 1 min brzo pa 1,5 min lagano pa 1 min brzo na 6 seriji je bilo vec 2 minuta polako.
Sad vec radim 11 serija 1 min lagano 1 min brzo. Brzo se organizam privikava i puls se sve brze vraca.
U isto vreme kad i HIIT poceo sam i sa teretanom 4x nedeljno da iskoristim vreme skidanja masti da udjem malo u trening jer nisam trenirao preko 10 godina.
Ali u 4 i 5 nedelji sam jedva izgubio 1 kg.
U ishrani se strogo pridrzavam svega pa me cudilo kako nema rezultata.
Zato sam zadnjih 10 dana poceo posle teretane raditi 30 minuta obican kardio a danima kad nemam teretanu i radim hiit u jutro odradim i 30 minuta lagan kardio uvece pre zadnjeg obroka.
I tek sad sam se poceo topiti kako treba. Za tih 10 dana je otislo 1,5 kg
Citavo vreme proteini gledam da su od 2,5 do 3 gr po kg tezine da ne gubim misice.