Rekao sam da cu nocas biti aktivan na forumu, pa da ne bude da nisam od rechi
Resio sam da sa vama podelim moj trening za triceps.. koji je inache meni doneo prilicno dobre rezultate...
Sliku mog tricepsa mozete videti u odeljku - Slike forumasha -
Moj program za triceps se sastoji od 3 vezbe.. i uglavnom gledam da dve vezbe budu teske, a treca da bude izolirajuca... Mada kad god imam snage uradim i trecu tesku vezbu..
1. Trening
Potisak sa cela sa EZ sipkom
Uski bench
Uski bench - kontra hvat [ odlicna vezba! ]
-----------------------------------
2. Trening
Potisak sa cela EZ sipkom
Uski bench
Potisak na sajli
-------------------------------------
3. Trening
Uski bench
Uski bench - kontra hvat
Potisak na sajli
---------------------------------------------------------------
Nekada kao trecu vezbu ubacim neku jednorucnu ekstenziju sa bucicom.. iza glave, ili pored tela.... ali uvek , uvek mora da budu bar 2 teske vezbe !!!
Da bi uneo malo raznovrsnosti u trening Tricepsa mozda ce ti ovo pomoci
Pregled vezbi za Triceps i sta koja vezba pogadja
Sve 3 glave najvecim intezitetom
- potisak sa cela na kontra-kosoj klupi sa EZ sipkom (French Press With EZ Bar on Decline Bench)
- sedeca ekstenzija iza glave sa tegom - neutralni hvat (Overhead Tric. Extension With Dumbbell and Neutral Grip)
- sedeca ekstenzija iza glave sa tegom (Overhead Tric. Extension With Dumbbell and Rotation)- neutralni hvat sa rotacijom u gornjoj polovini pokreta - palac od glave
- potisak uzetom sa gornjeg kotura (Tric. Push Down With Rope) - ovde pokret zapocinje spoljna glava a tek u donjoj polovini pokreta se ukljucuju i ostale dve glave
- potisak sa V sipkom (Tric. Push Down With V Bar)
- jednorucno povlacenje sa obrnutim hvatom (One-Arm Triceps Push Down - Reverse Grip)
- spustanje na paralelnim ruckama - neutralni hvat (Parallel Bar Dip - Neutral Grip)
- propadanje na klupi (Bench Dip) - laktovi uz telo
Spoljna glava (Lateral Head) - maksimalni stres, ostale dve glave umereni
- Triceps ekstenzija sa tegovima - neutralni hvat (Supine Triceps Extension With Dumbbell and Neutral Grip)
- klececa Tric. ekstenzija sa uzetom (Overhead Triceps Extension With Rope)
Unutrasnja glava (Medial Head) - ne moze se izolovati. Uvek radi sa nekom od ostalih ili sve tri zajedno.
Dugacka glava (Long Head) - maksimalno, ostale dve umereno
- Povlacenje preko glave sa EZ sipkom i uskim hvatom (Pullover With EZ Bar and Narrow Grip)
- Sedeca ekstenzija iza glave sa obrnutim hvatom (Overhead Triceps Extension With Reverse Grip)
Spoljna i Unutrasnja glava (Lateral and Medial Head)
- Stojeci potisak iza glave sa ravnom sipkom (Standing French Press With Straight Bar)
- Potisak jednom rukom (One-Arm Triceps Push Down)
- Potisak sa klupe uzanim hvatom (Bench Press With Narrow Grip)
- Tric. ekstenzija u pretklonu (Kick Back)
- Vojnicki potisak iza vrata sa ravnom sipkom (Military Press With Straight Bar Behind Neck)
Spoljna i Dugacka glava (Lateral and Long Head)
- Potisak ravnom sipkom uzani hvat (Triceps Push Down With Straight Bar and Narrow Grip)
Unutrasnja i Dugacka glava nikad ne rade samostalno