Korisno je cuti iskustva iskusnih takmicara,velikih sampiona.Hvala na ovim informacijama CHAMP..Ineresantno bi takodje bilo cuti nesto i o tvojoj ishrani,koliko hidrata,proteina...
Ja sam ti Misko "specijalan slucaj" po pitanju ishrane. Prosle jeseni spremao sam se sa 1,0 grama belancevina po kg tezine a proletos sa 1,5 gr. Izgled mislim da je bio odlican. Pretpostavljam zbog toga sto sam trenirao bolje nego ikada.
Zbog malog unosa belancevina (koje su skuplji cinilac u dijeti) bio sam prinudjen da unosim dovoljne kolicine ugljenih hidrata kako bih mogao zestoko da vezbam a da u svemu tome ne izgubim na misicnoj masi.
Kolicina UH je malo manja od potrebne za odrzavanje tezine, recimo za 150 gr.
Znam da se ovo ne uklapa bas u teoriju ali eto praksa pokazuje da moze i tako, da ne moras da budes bogat da bi bio uspesan bilder...
Naravno, ako budem bio u situaciji,a nadam se da hocu, planiram da unos belancevina dignem na 2 gr. (oko 150 gr dnevno). Za odrzavanje misicne mase bice to sasvim dovoljno naravno zbog toga sto cu zadrzati relativno visok unos UH (oko 300 gr). U dijeti nikada nisam gladan, drzim stabilan nivo secera u krvi i sve tece mirno, lagano i bez problema. Zbog toga je vazno da se u off sezoni ne ugojim previse i da dijetu zapocnem na vreme.
Tokom rada za masu jedem sve s tim sto se drzim pileceg belog umesto svinjskog mesa.