Novembar 05, 2024, 05:18:14 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.341 poruka u 18.764 tema - 20.969 članova - Poslednji član: ubita
X3MShop banner

Autor Tema: Psi  (Pročitano 397603 puta)

Van mreže MR.BIG

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • BB Klub MR.BIG Kula
Odg: Psi
« Odgovor #225 poslato: Novembar 23, 2006, 03:16:52 pre podne »
"No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable." - Socrates

Van mreže doberman

• Light Heavyweight Member
  • Voodoo Team
« Odgovor #226 poslato: Novembar 23, 2006, 09:11:34 pre podne »
Pa ako cemo otvoreno, mislim da dobermani bas ne mirisu nesto malu decu. Ili je to opet stvar dresure i vaspitanja.
Moj burazer od ujaka inace bas bio mali onda, ne znam kako ni zasto uhvatio je mog zagora za muda  :lol: samo je zacvileo jadnicak i pobegao  :shock: :lol:

Dragisa je fantastican, boze kako su slatki  :lol:

Van mreže Big_Rasha

• Cruiserweight Member
« Odgovor #227 poslato: Novembar 23, 2006, 03:23:19 posle podne »
Kakav napad na coveka, o cemu ti to ??? Jesi nekad cuo za dresuru? I pudlica ako se izdresira da napada coveka ima da ga napadne, teorija ti je katastrofa, nema ljutis...

Ne ljutim se, samo ti pricam kako jeste.

Teorija mi nije katastrofa, jer cu ti sada detaljnije objasniti:

Pocevsi od dobrmana ciji alijas si ti uzeo. Doberman je nastao cini mi se u 18 veku kada je neki nemac Franc Doberman, koji je inace bio poreznik, dosao na ideju da napravi pasminu koja bi ga stitila od napada razbojnika - LJUDI. Napravio je pasminu ciji je cilj iskljucivo NAPAD NA COVEKA. Znaci to joj je u genima. Tako je isto i sa vucjakom i rtovajlerom. Zato se i dan danas ti psi koriste kao poslovni psi - znaci iskljucivo za napad na ljude, jer im je to u genima.

Da li si se pitao zasto se kako neki kazu "najkrvolocnija" rasa - Americki Pit Bull Terijer (sto naravno nije tacnop da je najkrvolocnija) ne koristi za te svrhe, za koje se koriste ove nemacke pasmine doberma, vucjak i rot. Pa to je prosto pitanje, zato sto pitbull nije nikakav cuvar, on svakog coveka vidi kao prijatelja, jer mu je to u genima.

Pit Bull je stvoren ukrstanjem nekih rasa, da bi sluzio iskljucivo za borbe. Znaci njemu je u genima da "zapeni" kada vidi nekog protivnika svog ranga, jer ne obraca paznju na slabije od sebe.

Kazem ti, ja volim sve pse. Naravno da volim i Vucjake i Dobermane, I Rotove, i Pudlice i Pekinezere (mada njih ne volim bas jer me je jedan pekinezer ujedo za ruku, kad sam hteo da ga pomazim), ali ne znas dok ne probas, da vidis kakav je odnos izmedju pitbull-a i gazde. To je nesto neverovatno. Tolika doza poverenja, koja se kasnije pretvori u nesto vise osim obicne dresure, koju si pomenuo. Ovde se radi o prijateljstvu, a ne o "poslovnom" odnosu gazda-pas. Ovo je nesto sasvim drugo.

Moj pas ima 12 godina. Dogodovstvine koje sam sa njime doziveo, i koje sam pricao drugim ljudima koji naposletku cuvaju druge rase, ti isti ljudi mi nisu verovali jer ne mogu da shvatte tako nesto.

Evo za kraj jos jednom slika mog sada vec starog kucnog ljubimca.

U potpunosti se slazem sa Sasom, ali imas par propusta... Pitovi su napravljeni da ubijaju ljude... Izmislili su ih amerikanci da bi ih pustali u rovove u kojima su bili Japanci(mada to i nisu neki ljudi)... Kada se zavrsio rat vojnici su ih odveli kuci... I tada su videli da se oni bas medjusobno ne podnose... I tada su poceli da ih pustaju i da se klade...
Pekinezeri su napravljeni da cuvaju koneske dvorove... To jest oni ih tamo zovu nesto kao alarm... Jer oni su tu da laju da probude one velike kerove...

Citat
Jos jedna stvar, kod vucjaka mnogo zavisi kako spremljeno meso mu dajes, zbog tog, ipak vucjeg gena... Jer ako on proradi, nema tog psa koji moze da se meri sa takvim vucjakom.
Ma daj molim te... Vucjak ima najslabiji ugriz od svih kerova...

Jos jedan osvrt samo na kerove koji nisu pravljeni nizasta, a to su neki boxeri, sar pei, dalmatinci... Koji su bukvalno pravljeni da bi imali kraku njusku, mnogo koze ili neke tufne... A sta se desava sa mozgom??? To nikog ni ne zanima... I kad vidim napolju neke ljude da setaju kera... A on hoce naravno da se seta tamo vamo, jer oseca razne nove mirise... A oni sabani ga vuku da im ide uz nogu... Bukvalno mu smanje onaj povodac skroz da nema gde da mrda... Serem mu se u takav zivot...
\
A da pita neces morati nikada da dresiras, jer sve razume... Bukvalno je onakav kakvog ga vaspitas... Kao dete...

Van mreže natasha_bg

• Lepotica
  • Heavyweight Member
« Odgovor #228 poslato: Novembar 23, 2006, 04:34:28 posle podne »
Big Rasha
Ti stvarno pocinjes da me nerviras
Kako mozes da kazes tamo neki boxeri(i naveo si jos par rasa)nisu pravljeni ni za sta.
Pa ti ocigledano nisi ni svestan koliko i kako jedan boxer moze da bude izdresiran i pametan.
ZA ove druge rase necu nista da kazem,jer nemam nikakvo iskustvo sa njima.
Upravmo me to nervira kod tebe,kako mozes nesto da pises kad se u to uopste niti razumes niti si upucen.
Da si samo nekad video izdresiranog boxera,kako reaguje i kako izvrsava komande ti bi se pocesao po glavi i rekao bi :"boze kako ja serem".
Tako da bi te molila da vise ne pises nesto u sta se ne razumes.
Znaci da zakljucimo stvar:boxer je takodje radni pas kao i nemacki ovcari,dobermani,malinoe,rotovi itd itd...
I takodje je sposoban da polozi sve testove prizante kod nas(mislim na IPO1,IPO2,IPO3).E sad sto je njemu njuska kraca, to samo znaci da on nema neki njuh  kao lovacki psi i da nema dobar ugriz kao npr bul terijer,ali svakako to nema sa njegovim mozgom.
Ako te zanima jos nesto u vezi boxera slobodno mozes da mi se obratis na pm pa cu ti sve lepo i detaljno objasniti da ne bi ziveo u zabludi.Pozz

Van mreže doberman

• Light Heavyweight Member
  • Voodoo Team
« Odgovor #229 poslato: Novembar 23, 2006, 04:36:51 posle podne »
Nato chill out, sto se nerviras bezveze  8) :lol:

Van mreže Big_Rasha

• Cruiserweight Member
« Odgovor #230 poslato: Novembar 24, 2006, 01:31:05 posle podne »
Citat
Big Rasha
Ti stvarno pocinjes da me nerviras
Kako mozes da kazes tamo neki boxeri(i naveo si jos par rasa)nisu pravljeni ni za sta.
Pa ti ocigledano nisi ni svestan koliko i kako jedan boxer moze da bude izdresiran i pametan.
ZA ove druge rase necu nista da kazem,jer nemam nikakvo iskustvo sa njima.
Upravmo me to nervira kod tebe,kako mozes nesto da pises kad se u to uopste niti razumes niti si upucen.
Da si samo nekad video izdresiranog boxera,kako reaguje i kako izvrsava komande ti bi se pocesao po glavi i rekao bi :"boze kako ja serem".
Evo sta je sa vama ljudima problem, vi ne trazite psa... Vi trazite roba kojeg maltretirate i tucete da bi on mogao da sheni, sedi, ode po kosku.... Ili kojekakve gluposti... Pa on nije tvoj rob... Moze neke stvari da radi kako on hoce, a ne kako mu samo ti kazes... To je sve pravljeno za takmicenje... Mislim ono po izgledu... Kakva je to glupost... Gadim se izdresiranih pasa... Jadni kucici nisu oni krivi...
Njuska je kraca zato sto se neki degen dosteio, ajde da mu izmenim gene bas ce super da izgleda sa kracom njuskom... To je sve...

Van mreže MR.BIG

• Admin
  • BB Klub MR.BIG Kula
Re: Psi
« Odgovor #231 poslato: Novembar 24, 2006, 01:59:04 posle podne »
Izvini Rasho ...... stalno govoris o tome sta je problem sa nama ljudima ....... a sta si ti? Kiborg?
Ono za Japance mi bas nije jasno ...... prosvetli nas !

Kao sto je kako ti kazes neki "degen" napravio boksera, daleko veci kreten se izgleda dosetio da pravi rasu kao sto je Pit.
« Poslednja izmena: Novembar 24, 2006, 02:00:43 posle podne MR.BIG »
"No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable." - Socrates

Na mreži Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #232 poslato: Novembar 24, 2006, 02:00:44 posle podne »
JBR..KOLIKA TEMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.....A TAKO.........HEHEHHEHEHEH..BUDIMO ELOKVENTNI

Van mreže MR.BIG

• Admin
  • BB Klub MR.BIG Kula
« Odgovor #233 poslato: Novembar 24, 2006, 02:05:12 posle podne »
E zato su Cungi i Markus kraljevi ...... rade sta hoce : )

Van mreže Big_Rasha

• Cruiserweight Member
Odg: Re: Psi
« Odgovor #234 poslato: Novembar 24, 2006, 02:14:04 posle podne »
Izvini Rasho ...... stalno govoris o tome sta je problem sa nama ljudima ....... a sta si ti? Kiborg?
Ono za Japance mi bas nije jasno ...... prosvetli nas !

Kao sto je kako ti kazes neki "degen" napravio boksera, daleko veci kreten se izgleda dosetio da pravi rasu kao sto je Pit.
Ma batali...

Van mreže MR.BIG

• Admin
  • BB Klub MR.BIG Kula
« Odgovor #235 poslato: Novembar 24, 2006, 02:21:07 posle podne »
I bice batali ......

Van mreže Cvele

• Middleweight Member
« Odgovor #236 poslato: Novembar 24, 2006, 02:25:29 posle podne »
1Ljudi ima jedna rasa..verovatno dosta vas nije culo za nju...zove se americka akita!
Taj pas se koristi u usa za lov na medvede..ma dzukac izgleda neverovatno misicavo i zajebano...dlaka kao haski,a facom podseca na sar planinca...
« Poslednja izmena: Novembar 24, 2006, 02:27:05 posle podne Cvele »

Van mreže MR.BIG

• Admin
  • BB Klub MR.BIG Kula
« Odgovor #237 poslato: Novembar 24, 2006, 02:30:22 posle podne »
Evo je mala Akita  8)

Van mreže Cvele

• Middleweight Member
« Odgovor #238 poslato: Novembar 24, 2006, 02:37:34 posle podne »
heheh..ja hteo da pazarim jednog stenca...kada mi je covek rekao 800 eur...odmah mi kroz glavu prodjose suplementi i hemija po azbucnom redu...reko..ne ,hvala moj Boza je sasvim OK(tada je Boza jos bio ziv)

Van mreže MR.BIG

• Admin
  • BB Klub MR.BIG Kula
« Odgovor #239 poslato: Novembar 24, 2006, 02:39:43 posle podne »
Ma saplementi odu u nepovrat a ovako imas prijatelja za ceo zivot : )