Novembar 05, 2024, 05:44:47 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.341 poruka u 18.764 tema - 20.969 članova - Poslednji član: ubita
X3MShop banner

Autor Tema: Psi  (Pročitano 397706 puta)

Van mreže PitBull

• Heavyweight Member
  • ....1992....
Odg: Psi
« Odgovor #210 poslato: Novembar 19, 2006, 10:22:45 posle podne »
....Samo kada se pomene da je Pit ujedo nekog to je onda katastrofa....

Pa zbog ovoga, vec sam rekao ranije. Bas zbog toga sto pitovi uopste nisu krvolocni.
ja ne ujedam  :twisted: :P :twisted:
Liberte toujours

Van mreže t1000

• Heavyweight Member
  • Srdjan Dmitrovic - licni trener
« Odgovor #211 poslato: Novembar 20, 2006, 02:12:39 pre podne »
Ovako nesto bi ja voleo da imam... :) Ali samo kad bi imao dvoriste jer smatram da kuce nije za stan!
"Šampioni su oni koji ustanu svaki put kada su bačeni na pod."

Van mreže Sasa Dimitrijevic

• VIP
  • Heavyweight Member
« Odgovor #212 poslato: Novembar 20, 2006, 04:11:38 pre podne »
Slobodno mozes u stanu da cuvas Staforda ili Pita. Jedan moj prijatelj cuva cak i Engleskog buldoga. Samo mu posveti nekoliko puta dnevno setnju da bi obavljao fizioloske potrebe i to je to.

Van mreže P

• Cruiserweight Member
« Odgovor #213 poslato: Novembar 20, 2006, 02:00:27 posle podne »
Ja se trenutno svakodnevno druzim sa dobermanom, psom moje devojke... inace ovde u bg-u ne drzim kucice jer imam stan ali zato kod tetke imam poentera, irskog setera i jazavicara :)

He who controls the past commands the future. He who commands the future conquers the past

Van mreže natasha_bg

• Lepotica
  • Heavyweight Member
« Odgovor #214 poslato: Novembar 20, 2006, 04:13:43 posle podne »
Ja se trenutno svakodnevno druzim sa dobermanom, psom moje devojke... inace ovde u bg-u ne drzim kucice jer imam stan ali zato kod tetke imam poentera, irskog setera i jazavicara :)

Pa lepu kucu ti ima devojka :D
I niste fer,sve slike ste prokomentarisali,samo moje boxere niste :(

Van mreže doberman

• Light Heavyweight Member
  • Voodoo Team
« Odgovor #215 poslato: Novembar 20, 2006, 04:37:33 posle podne »
Lepi su ti boxeri, ali doberman je  :shock:

Van mreže vuksa

• Heavyweight Member
« Odgovor #216 poslato: Novembar 21, 2006, 12:55:27 pre podne »
bas LEP pas :shock:
al se nekad dobro jelo

Van mreže P

• Cruiserweight Member
« Odgovor #217 poslato: Novembar 21, 2006, 01:07:45 pre podne »
@natasha_bg
Super su boxeri... bas je smesan onaj mali :D

A ovaj doberman je opasan... on je iz ove odgaivacnice -> http://www.cobrakennel.com/ ;)
« Poslednja izmena: Novembar 21, 2006, 01:10:19 pre podne Profimare »
He who controls the past commands the future. He who commands the future conquers the past

Van mreže vuksa

• Heavyweight Member
« Odgovor #218 poslato: Novembar 21, 2006, 01:11:00 pre podne »
moj komsija ima dobermana iz te odgaivacnice...pas je ogroman,ima lepu glavu,usi...savrsen
al se nekad dobro jelo

Van mreže t1000

• Heavyweight Member
  • Srdjan Dmitrovic - licni trener
« Odgovor #219 poslato: Novembar 22, 2006, 10:01:41 pre podne »
Evo sto sam ja iskopao neke slike... :lol:
"Šampioni su oni koji ustanu svaki put kada su bačeni na pod."

Van mreže doberman

• Voodoo Team
« Odgovor #220 poslato: Novembar 22, 2006, 10:04:26 pre podne »
Bas si se potrudio da ih iskopas  :wink: :lol:

Van mreže ays

• Član
  • *
« Odgovor #221 poslato: Novembar 22, 2006, 01:26:22 posle podne »
Sasa, pazi, slazem se sa tobom, da je vucjacima, rotovima i doberm. u krvi napad na coveka, ali nije primarno!!
Primarna je zastita gazde!
Rotove su koristili Rimljani za zastitu kampova, Vucjaci, tacnije Nemacki ovcari su prvobitno korisceni da kao ovcari i da bi branili stado od napada vukova, a dobermani za odranu poseda, tacnije kao neka vrsta cuvar-kuce.
Ovaj moj nem.ovcar je bio na pandurskoj obuci(dresura, ali oni to tamo zovu obuka), koja je trajala 3 meseca, morao sam svaki dan da idem tamo gde im je taj kamp, Bogu iza nogu...
Znaci, naucen je bio da slusa samo mene, dobija hranu samo od mene i gomilu komandi itd...
Za rota i dobermana ne smem da garantujem ali za vucjaka i te kako smem, da nikada ne bi napali nikoga bez razloga...
Jos jedna stvar, kod vucjaka mnogo zavisi kako spremljeno meso mu dajes, zbog tog, ipak vucjeg gena... Jer ako on proradi, nema tog psa koji moze da se meri sa takvim vucjakom.
Ja sam bas zbog toga pazio kako ga hranim, pa je imao 61kg, oko 6-7kg vise nego sto je optimum za vucjaka.
A inace, je redovno bio okruzen ljudima, sto je takodje veoma vazno, imam negde sliku njega sa mojom sestrom koja je tada imala 4godine, kako ga maltretira, ali bukvalno ga maltretira, a on joj dozvoljava i ono, kao pogleda me sa vremena na vreme, kao alo bre daj neka me malo pusti na miru :)
Eh da, inace, sprecio je bio pokusaj pljacke dok je bio jedno vece kod moje tetke, i to sasvim slucajno...

Naravno, stvar je ukusa, ali za mene i po menu su Nemacki ovcar broj jedan psi.
Naglasavam za mene! :):)
pozz svima
Pepsi - more than a drink
and better than Coke :)

Van mreže doberman

• Voodoo Team
« Odgovor #222 poslato: Novembar 22, 2006, 03:07:10 posle podne »
Naravno da nece decu da napadaju, ne znam koji pas ne voli malu decu :lol:

Van mreže PitBull

• Heavyweight Member
  • ....1992....
« Odgovor #223 poslato: Novembar 22, 2006, 03:27:03 posle podne »
Naravno da nece decu da napadaju, ne znam koji pas ne voli malu decu :lol:
veliki! hehe salim se :D :D
vecina njih voli...
Liberte toujours

Van mreže Sasa Dimitrijevic

• VIP
  • Heavyweight Member
« Odgovor #224 poslato: Novembar 23, 2006, 02:09:24 pre podne »
Pa ako cemo otvoreno, mislim da dobermani bas ne mirisu nesto malu decu. Ili je to opet stvar dresure i vaspitanja.

Nemam nista ni protiv jedne rase. Generalno volim sve pse. Reako sam vec, imao sam vucjaka. Ali pitbull je nesto srugo. To ne mozete da osetite, sa drugim psima. Uvek kada sam prepricavao dizvljaje koje sam doziveo sa mojim psom, moji prijatelji, koji su takodje vlasnici pasa drugih rasa su se cudili i nisu mi verovali. Konkretno u vezi mog pita, imam utisak da on ne zna da je pas. On misli da je covek i tako se ponasa i oseca. (samo sto ne ume da prica jos uvek naravno  :D)

A dresura je nesto drugo, pogotovu ta koju ti pominjes. I u vojsci se ljudi "izdresiraju" da budu poslusni i da rade svoje radne zadatke. Ja mog psa nisam ni jednom trenutka dresirao. To jest, lazem Vas, pokusao sam da ga treniram i lepo mi je krenulo, ali sam nazalost morao da odem u vojsku kada je on imao 6-7 meseci. Ziveo je u kuci sa mojim roditeljima, i oni su ga toliko razmazili. Najsmesnije je sto su svaki oblik komunikacije sa njime obavljali - ne komandama, nego obicnim srpskim jezikom, tako da je ono malo kamandi koje sam ga ja naucio totalno zaboravio.

Inace to je jedini pit bul koga vodim u setnju bez povodca, jer bukvalno ide pored mene u korak. Kada stanem na pesackom prelazu, stane i on. Kada krenem krece i on sam, bez komande. Kada odemo u park, stoji pored mene sve dok mu ne kazem "trci". Onda se istrci i obavlja svoje fizioloske aktivnosti. Znaci totalno se ponasa kao neki visokoskolovani pas, koji je prosao recimo celicnu vojnu dresuru, a nije imao ni jedan dan profesionalne dresure. E to je to o cemu Vam pricam da pitovi imaju odlican odnos sa gazdom, u stvari oni gazdu ne vide kao gazdu, vec kao nekog rodjaka.  :?