Novembar 05, 2024, 05:15:28 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.341 poruka u 18.764 tema - 20.969 članova - Poslednji član: ubita
X3MShop banner

Autor Tema: Psi  (Pročitano 397601 puta)

Van mreže doberman

• Light Heavyweight Member
  • Voodoo Team
Odg: Psi
« Odgovor #195 poslato: Novembar 19, 2006, 12:01:04 pre podne »
e to je to... aj pridji ako smes  :lol:

Van mreže TTgirl

• Lepotica
  • Super-heavyweight Member
  • You are very cute,but I am on diet:)
« Odgovor #196 poslato: Novembar 19, 2006, 12:14:42 pre podne »
Uhh. . .pitovi su najlegendarniji psi na svetu:)Cim budem mogla sebi to da priustim kupujem sigurno. .  .

"What's meant to be...will always find it's way...":)

Van mreže ays

• Član
  • *
« Odgovor #197 poslato: Novembar 19, 2006, 01:38:16 pre podne »
Nemacki ovcar ili ti vucjak, definitvno najbolji psi koji postoje :)
Sve ostale rase nisi ni blizu njih...
Evo prilazem i sliku mog psa, koji na moju veliku zalost vise nije medju nama  :cry: :cry:
Posto je proletos uginuo :(
Pepsi - more than a drink
and better than Coke :)

Van mreže Sasa Dimitrijevic

• VIP
  • Heavyweight Member
« Odgovor #198 poslato: Novembar 19, 2006, 02:13:18 pre podne »
Evo prilazem i sliku mog psa, koji na moju veliku zalost vise nije medju nama  :cry: :cry:

Pazi, vucjaci su strava psi. I ja sam kao klinac imao jednog vucjaka. Ali nemoj ovako da pricas. Statistika kaze, da su zabelezini napadi i ujedi na ljude upravo od Vucjaka i Rotvajlera. Dok su npr Pitovi, na ko zna kom mestu. Samo kada se pomene da je Pit ujedo nekog to je onda katastrofa, a kada vucjak ujede nekog to je ono nista posebno. Samo u mom malom gradu koji je nekad imao par dobrih uzgajivaca pitova, znam 2-3 slucaja gde su vucjaci izujedali ljude, decu pa i gazdu ponekad. Dok nijedan pit nikad nije ujeo ni jednog coveka. Evo i danas, ja cuvam pita starog 12 godina (imas sliku, vrati se malo nazad), preko puta mene komsija ima 3 (slovima tri) vucjaka u dvoristu. Oni po ceo dan laju kukaju, urlicu, dok ih ovaj moj mrtav hladan posmatra bukvalno kao neke "debile".

Da se razumemo vucjaci su odlicni psi, ali samo za jednu namenu, za napad na coveka. To im je urodjeno u krvi. I njima i rotvajleriam i dobermanima, i svakoj nemackoj lini pasa...

Van mreže H2SO4

• Super-heavyweight Member
  • sve je to na psihickoj bazi ®
« Odgovor #199 poslato: Novembar 19, 2006, 08:57:38 pre podne »
Citat
Nemacki ovcar ili ti vucjak, definitvno najbolji psi koji postoje
tako je i pokojni Firer mislio, pa ga je zajebo Dzesi Ovens ...
matere mi matere,
kupicu ti dimije

Van mreže doberman

• Voodoo Team
« Odgovor #200 poslato: Novembar 19, 2006, 12:09:34 posle podne »

Pazi, vucjaci su strava psi. I ja sam kao klinac imao jednog vucjaka. Ali nemoj ovako da pricas. Statistika kaze, da su zabelezini napadi i ujedi na ljude upravo od Vucjaka i Rotvajlera. Dok su npr Pitovi, na ko zna kom mestu. Samo kada se pomene da je Pit ujedo nekog to je onda katastrofa, a kada vucjak ujede nekog to je ono nista posebno. Samo u mom malom gradu koji je nekad imao par dobrih uzgajivaca pitova, znam 2-3 slucaja gde su vucjaci izujedali ljude, decu pa i gazdu ponekad. Dok nijedan pit nikad nije ujeo ni jednog coveka. Evo i danas, ja cuvam pita starog 12 godina (imas sliku, vrati se malo nazad), preko puta mene komsija ima 3 (slovima tri) vucjaka u dvoristu. Oni po ceo dan laju kukaju, urlicu, dok ih ovaj moj mrtav hladan posmatra bukvalno kao neke "debile".

Da se razumemo vucjaci su odlicni psi, ali samo za jednu namenu, za napad na coveka. To im je urodjeno u krvi. I njima i rotvajleriam i dobermanima, i svakoj nemackoj lini pasa...
Kakav napad na coveka, o cemu ti to ??? Jesi nekad cuo za dresuru? I pudlica ako se izdresira da napada coveka ima da ga napadne, teorija ti je katastrofa, nema ljutis...

Van mreže natasha_bg

• Lepotica
  • Heavyweight Member
« Odgovor #201 poslato: Novembar 19, 2006, 01:50:44 posle podne »
Ma svi su lepi na svoj nacin.I nema uopste veze koje je rase,tu je najvise bitno kako ga ti vaspitas tj. dresiras.
Ja licno najvise volim boxere.I njihova postojbina je Nemacka,pa nisu opasni po coveka.

Van mreže natasha_bg

• Lepotica
  • Heavyweight Member
« Odgovor #202 poslato: Novembar 19, 2006, 01:52:17 posle podne »
:Mali slatkis :D

• VIP
  • Heavyweight Member
« Odgovor #203 poslato: Novembar 19, 2006, 04:50:19 posle podne »
Kakav napad na coveka, o cemu ti to ??? Jesi nekad cuo za dresuru? I pudlica ako se izdresira da napada coveka ima da ga napadne, teorija ti je katastrofa, nema ljutis...

Ne ljutim se, samo ti pricam kako jeste.

Teorija mi nije katastrofa, jer cu ti sada detaljnije objasniti:

Pocevsi od dobrmana ciji alijas si ti uzeo. Doberman je nastao cini mi se u 18 veku kada je neki nemac Franc Doberman, koji je inace bio poreznik, dosao na ideju da napravi pasminu koja bi ga stitila od napada razbojnika - LJUDI. Napravio je pasminu ciji je cilj iskljucivo NAPAD NA COVEKA. Znaci to joj je u genima. Tako je isto i sa vucjakom i rtovajlerom. Zato se i dan danas ti psi koriste kao poslovni psi - znaci iskljucivo za napad na ljude, jer im je to u genima.

Da li si se pitao zasto se kako neki kazu "najkrvolocnija" rasa - Americki Pit Bull Terijer (sto naravno nije tacnop da je najkrvolocnija) ne koristi za te svrhe, za koje se koriste ove nemacke pasmine doberma, vucjak i rot. Pa to je prosto pitanje, zato sto pitbull nije nikakav cuvar, on svakog coveka vidi kao prijatelja, jer mu je to u genima.

Pit Bull je stvoren ukrstanjem nekih rasa, da bi sluzio iskljucivo za borbe. Znaci njemu je u genima da "zapeni" kada vidi nekog protivnika svog ranga, jer ne obraca paznju na slabije od sebe.

Kazem ti, ja volim sve pse. Naravno da volim i Vucjake i Dobermane, I Rotove, i Pudlice i Pekinezere (mada njih ne volim bas jer me je jedan pekinezer ujedo za ruku, kad sam hteo da ga pomazim), ali ne znas dok ne probas, da vidis kakav je odnos izmedju pitbull-a i gazde. To je nesto neverovatno. Tolika doza poverenja, koja se kasnije pretvori u nesto vise osim obicne dresure, koju si pomenuo. Ovde se radi o prijateljstvu, a ne o "poslovnom" odnosu gazda-pas. Ovo je nesto sasvim drugo.

Moj pas ima 12 godina. Dogodovstvine koje sam sa njime doziveo, i koje sam pricao drugim ljudima koji naposletku cuvaju druge rase, ti isti ljudi mi nisu verovali jer ne mogu da shvatte tako nesto.

Evo za kraj jos jednom slika mog sada vec starog kucnog ljubimca.

Van mreže doberman

• Voodoo Team
« Odgovor #204 poslato: Novembar 19, 2006, 05:12:43 posle podne »
Razumemo se potpuno i ja sam dugo proveo sa psima u zivotu i znam kakvi su odnosi izmedju psa i coveka, 13god sa dobermanom i evo sad 4 god sa vucjakom. Pogresno sam protumacio sta si napisao i u kom kontekstu i zvucalo mi je mnogo surovo, sorry.
Sto se tice teorije da su napravljeni za napade stoji, ali danas u 21 veku sluze i za jos neke stvari bas zbog toga sto su pametni i sto stvarno mogu da se izdresiraju da rade neverovatne stvari, 1. primer da pomazu ljudima koji su sa nekim invaliditetom.. Gledao sam emisiju na Animal ch kako pomazu i sta sve znaju, to je da ne poverujes, bukvalno od otvaranja frizidera pa do gasenja svetla u kupatilu i pozivanja liftova, strava  :shock: zbog toga sam i odreagovao na tvoj komentar o napadanju... sada se razumemo  :lol:
Pas ti je odlican... Poz

Van mreže doberman

• Voodoo Team
« Odgovor #205 poslato: Novembar 19, 2006, 05:24:47 posle podne »
Evo ga i moj Zagor tenej duh sa sekirom, slika je davno snimljena kada je bio u punoj snazi.. :lol:
« Poslednja izmena: Novembar 19, 2006, 05:29:13 posle podne doberman »

Van mreže doberman

• Voodoo Team
« Odgovor #206 poslato: Novembar 19, 2006, 05:28:49 posle podne »
A ovo je Vule vucko, moj sadasnji pas, on je u stvari mesanjac malo je prosao pored vucjaka ali nema veze. Inace burazer ga je nasao na pumpi dok je radio na visnjici verovatno je pobegao i jednog obliznjeg pansiona i jedva je cekao da ga neko pomazi, ko zna sta su mu sve radili tamo i dan danas ima neke traume...

• VIP
  • Heavyweight Member
« Odgovor #207 poslato: Novembar 19, 2006, 06:42:06 posle podne »
Odlicni psi Doberman. I sam sam se ranije "palio" na dobermane. Mozda nekad, ko zna, nabavim sebi jedno stene, kad dodje vreme za to.

Pricali smo o rasama. Ne treba usporedjivati rase prema inteligenciji. Ne moze na osnovu jednog primera da kaze da je neka rasa pametna. i obicna dzukela moze biti 100 puta pametnija od bilo kog vucjaka ili dobermana. E sad, dresura je vec neka druga stvar. Isto kao i u obrazovanju coveka, ne mora da znaci da ce najbolji strucnjak postati najinteligentniji. Vec samo onaj ko j uporan i ima radnu naviku, tako je i kod pasa. Ako se psu prilikom dresure posveti dosta rada, pas ce biti dobro dresiran, bez obzira koja je rasa u pitanju.

A u vezi krvolocnosti pit bula, evo ti moj primer. Pre par godina mi je neko ukrao mountainbike, koji se nalazio u dvoristu. Covek se preskocio, prebacio biciklu preko ograde i otisao. Sve to vreme, moj "krvolocni" pitbul je bio u dvoristu. Kada razmisljam o tome stvaram sliku, da su se oni cak i poigrali malo dok ej lopova odradjivao svoj posao. Toliko o krvolocnosti pitbula.

Jedan drugi primer, isto u mom gradu. Jedan covek koji se bavio uzgojom i borbama pitova (inace nisam pristalica toga), je imao uvek u dvoristu po 5-6 pit bulla. Ali ni jednog nije koristio kao cuvara dvorista, iako su neki bili odlicni borci. Za cuvara je koristio verovao ili ne - pekinezera.

Van mreže doberman

• Voodoo Team
« Odgovor #208 poslato: Novembar 19, 2006, 06:58:25 posle podne »
Slazem se za rase i dresuru, ali ne znam zasto stalno ponavljas krvolocni pitbul, licno mislim da ni jedan pas nije zasluzio da ima takvu reputaciji i verovatno ljudi koji pricaju da je pitbul krvolocan nisu ni imali bilo kakav kontakt sa njima.. Naravno pricamo o varijanti kada je pas kucni ljubimac

• VIP
  • Heavyweight Member
« Odgovor #209 poslato: Novembar 19, 2006, 09:50:13 posle podne »
....Samo kada se pomene da je Pit ujedo nekog to je onda katastrofa....

Pa zbog ovoga, vec sam rekao ranije. Bas zbog toga sto pitovi uopste nisu krvolocni.