Novembar 02, 2024, 07:10:34 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.341 poruka u 18.765 tema - 20.970 članova - Poslednji član: IgraWaw
X3MShop banner

Autor Tema: Psi  (Pročitano 397264 puta)

Van mreže TTgirl

• Lepotica
  • Super-heavyweight Member
  • You are very cute,but I am on diet:)
Odg: Psi
« Odgovor #495 poslato: April 01, 2008, 01:44:41 posle podne »
Ja hocu jednog francuskog:(Kaosto sam postavila slidzu...nazalost,on nije moj:( :evil:

"What's meant to be...will always find it's way...":)

Van mreže The_Bulldog

« Odgovor #496 poslato: April 01, 2008, 03:13:37 posle podne »
@ natasha Nema na cemu. Plasio sam se da te "svojim vidjenjem" bull-a ne oteram od njih. Bio sam maksimalno iskren sto se tice mog iskustva. To su stvarno predivni psi, za nas koji ih volimo...A kao sto rece Kalabaster naslusaces se svakakvih komentar i opisa...ali, koga to briga..

@ sasacg  Ne znam koliko si citao o njima, ali verovatno znas da su to kucni psi i vrlo je nezahvalno drzati ih van kuce-stana. Zahtevaju dosta paznje u smislu higijene, svakodnevno im se treba brisati pregib iznad nosam, oblast ispod repa i pregib koji ide od oka do usne gde se skupljaju tecnosti iz suznog kanala. Sva tri pomenuta pregiba su odlicni za nastanjivanje bakterija i parazita, jer imaju konstantu toplotu i vlaznu podlogu. Nisu sportski tipovi pasa i ne preporucuju ih za koriscenje uz trcanje, voznju bicikle, rolera i sl. Dva-tri puta dnevno "oko bloka" je po standardu njima dovoljno. Ja bas i nisam pristalica tog nacina razmisljanja, jer ako psa od malih nogu naviknes na aktivnost i izgradis mu aerobnu sposobnost, u granicam normale i on moze biti dosta aktivan. Ali, vecina je uistinu lenja kada sazri. Kao sto je rekla natashabg to je sve zbog njihove izuzetno kratke njuske i donje vilice koja prelazi gornju. Zbog takve gradje nisu u stanju da pri naporima unesu dovoljnu kolicinu vazduha u sebe, pocinju ubrzano da disu i tada im je srce pod velikim opterecenjem. Cesto se desava da zbog toga i neprilagodjenog drzanja buldoga pri vrucinama oni padnu kao pokoseni. Cini mi se da je na Medjunarodnoj izlozbi pasa prosle godine u Zagrebu, dva ili tri buldoga preminulo.

Sto se tice problema sa ocima i to je istina. Cesto im se desava zapaljenje zlezde u trecem kapku i potrebna je operacija. Postoje dve metode operacije. Vecina veterinara kod nas radi prostiju, tj. bukvlano odstrani taj "balon" i tu se cene krecu od hiljadu do par hiljada dinara. Slozenija i mnogo bolja vrsta operacije se radi na Vet.fakultetu i kosta 100e (mada mozda rade jos neki veterinari). Ako je operacija dobro uradjena, retko se kad vraca to stanje.
Predivni su kao drustvo, uzivaju u mazenju, igrali bi se po ceo dan, a nije im strano da kada vlasnik nema vremena, ceo dan i prespavaju. Inace, poznati su kao ekstremne hrkalice i tu nemaju premca. Mada je to meni toliko simpaticno, da ponekad uhvatim sebe kako ga slusam i uzivam u tome  :roll:
Ja imam klince od 3  i 11 godina i nikada nisam imao ni jedan eksces. Fatnasticno podnosi decje "maltretiranje", a kada mu je svega dosta odlazi u svoj kutak na partiju spavanja. U setnji obozava da se igra sa drugim psima i ako su napolje vrucine tada treba pazi da ne pretera u tome. Poznati su kao psi sa najvecom tolerancijom na bol.
Sto se tice kupanja ja mog kupam 1-2 mesecno, a nacices razne savete i preporuke veterinara, odgajivaca i sl. Ti saveti idu od dva puta nedeljno do jednom godisnje  :evil:

Ostale stvari su kao kod drugih pasa (cesljanje, secenje noktiju, higijena usiju, vakcine i sl)

Napisah ti ovo u jednom dahu, te sam mozda nesto i propustio. Ako te jos nesto interesuje, tu sam...

Van mreže Shvaba

• Light Heavyweight Member
  • Samo rokaj....
« Odgovor #497 poslato: April 01, 2008, 03:20:23 posle podne »
Taj pas definitivno nije za mene ...

Van mreže Ninjasign

• Član
  • *
  • ...
« Odgovor #498 poslato: April 01, 2008, 04:03:47 posle podne »
da zaboravi da napisem, tj imam jednu molbu da vi koji imate ili ste imali bulove napisete koju rec o njima.
Nale evo ja i bulldog se slazemo oko misljenja o bullovima,ako zelis , nabavi sebi obavezno jednog veruj mi neces se pokajati.Da ti slikovito objasnim ,oni su kao plastelin kako zelis da ga naucis takav ce i biti...Moji bullovi su bili omiljene igracke klinaca iz komsiluka jer su izuzetno tolerantni prema njima i kad su deca u pitanju nema da brines...

Van mreže donbn

• Bantamweight Member
  • No weights - No dates
« Odgovor #499 poslato: April 01, 2008, 08:26:06 posle podne »
Ovo se uzima uskoro... Medenjaci mali, da ih gnjecis po citavi dan, bacas u zid, sutiras... Po citavi dan bih se igrao sa njima

english bulldog...
Samo skola i teretana...

Van mreže natasha_bg

• Lepotica
  • Heavyweight Member
« Odgovor #500 poslato: April 01, 2008, 09:10:15 posle podne »
Evo jedan zanimljiv klip sa bull terijerom
http://my.break.com/content/view.aspx?ContentID=229999

i jedan forum za ljubitelje istih ;bravi;
http://terijer.com/forum2/

Van mreže Shvaba

• Samo rokaj....
« Odgovor #501 poslato: April 01, 2008, 10:11:11 posle podne »
Evo jedan zanimljiv klip sa bull terijerom
http://my.break.com/content/view.aspx?ContentID=229999

i jedan forum za ljubitelje istih ;bravi;
http://terijer.com/forum2/
Gledao sam vec taj video bas sam se odusevio !

Van mreže The_Bulldog

« Odgovor #502 poslato: April 01, 2008, 10:48:37 posle podne »
Vidim ja da ce natasha uskoro postati ponosan vlasnik (bar) jednog bull terijera   ;bravi; ;bravi; ;bravi;

Van mreže markoni87

« Odgovor #503 poslato: April 01, 2008, 11:34:03 posle podne »
Vidim ja da ce natasha uskoro postati ponosan vlasnik (bar) jednog bull terijera   ;bravi; ;bravi; ;bravi;

npr ovakvog  :mrgreen:

Van mreže sasacg

• Admin
  • Get up you son of a bitch,'cause Mickey loves you!
    • http://www.realx3mforum.com
« Odgovor #504 poslato: April 01, 2008, 11:58:47 posle podne »
@ natasha Nema na cemu. Plasio sam se da te "svojim vidjenjem" bull-a ne oteram od njih. Bio sam maksimalno iskren sto se tice mog iskustva. To su stvarno predivni psi, za nas koji ih volimo...A kao sto rece Kalabaster naslusaces se svakakvih komentar i opisa...ali, koga to briga..

@ sasacg  Ne znam koliko si citao o njima, ali verovatno znas da su to kucni psi i vrlo je nezahvalno drzati ih van kuce-stana. Zahtevaju dosta paznje u smislu higijene, svakodnevno im se treba brisati pregib iznad nosam, oblast ispod repa i pregib koji ide od oka do usne gde se skupljaju tecnosti iz suznog kanala. Sva tri pomenuta pregiba su odlicni za nastanjivanje bakterija i parazita, jer imaju konstantu toplotu i vlaznu podlogu. Nisu sportski tipovi pasa i ne preporucuju ih za koriscenje uz trcanje, voznju bicikle, rolera i sl. Dva-tri puta dnevno "oko bloka" je po standardu njima dovoljno. Ja bas i nisam pristalica tog nacina razmisljanja, jer ako psa od malih nogu naviknes na aktivnost i izgradis mu aerobnu sposobnost, u granicam normale i on moze biti dosta aktivan. Ali, vecina je uistinu lenja kada sazri. Kao sto je rekla natashabg to je sve zbog njihove izuzetno kratke njuske i donje vilice koja prelazi gornju. Zbog takve gradje nisu u stanju da pri naporima unesu dovoljnu kolicinu vazduha u sebe, pocinju ubrzano da disu i tada im je srce pod velikim opterecenjem. Cesto se desava da zbog toga i neprilagodjenog drzanja buldoga pri vrucinama oni padnu kao pokoseni. Cini mi se da je na Medjunarodnoj izlozbi pasa prosle godine u Zagrebu, dva ili tri buldoga preminulo.

Sto se tice problema sa ocima i to je istina. Cesto im se desava zapaljenje zlezde u trecem kapku i potrebna je operacija. Postoje dve metode operacije. Vecina veterinara kod nas radi prostiju, tj. bukvlano odstrani taj "balon" i tu se cene krecu od hiljadu do par hiljada dinara. Slozenija i mnogo bolja vrsta operacije se radi na Vet.fakultetu i kosta 100e (mada mozda rade jos neki veterinari). Ako je operacija dobro uradjena, retko se kad vraca to stanje.
Predivni su kao drustvo, uzivaju u mazenju, igrali bi se po ceo dan, a nije im strano da kada vlasnik nema vremena, ceo dan i prespavaju. Inace, poznati su kao ekstremne hrkalice i tu nemaju premca. Mada je to meni toliko simpaticno, da ponekad uhvatim sebe kako ga slusam i uzivam u tome  :roll:
Ja imam klince od 3  i 11 godina i nikada nisam imao ni jedan eksces. Fatnasticno podnosi decje "maltretiranje", a kada mu je svega dosta odlazi u svoj kutak na partiju spavanja. U setnji obozava da se igra sa drugim psima i ako su napolje vrucine tada treba pazi da ne pretera u tome. Poznati su kao psi sa najvecom tolerancijom na bol.
Sto se tice kupanja ja mog kupam 1-2 mesecno, a nacices razne savete i preporuke veterinara, odgajivaca i sl. Ti saveti idu od dva puta nedeljno do jednom godisnje  :evil:

Ostale stvari su kao kod drugih pasa (cesljanje, secenje noktiju, higijena usiju, vakcine i sl)

Napisah ti ovo u jednom dahu, te sam mozda nesto i propustio. Ako te jos nesto interesuje, tu sam...

Hvala puno na opsirnom objasnjenju :wink:

Moj prvi "pik" je bio pit,ima ga moj komsija i mogu od njega da uzmem stene,samo sto mi se kucka sa kojom je pario svog psa nije svidjala,pa sam propustio proslo leglo...Cekam neku bolju "ribu" da mu nadju :lol:
Buldozi su mi fenomenalni,odgovara mi i to sto je to najvise pas za stan,samo me plasila ta njihova preosetljivost (ista stvar i kod boxera),ali ukoliko se o njemu brine sa puno paznje,ne bi trebalo ni da bude previse nezeljenih situacija...
Razmisljeo sam i o stafordskom bul terijeru,mada mi se cini das ih kod nas i nema previse...
"You'll be able to spit nails. You're gonna eat lightening and you're gonna crap thunder, you're gonna become a very dangerous person"

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE !!!

Van mreže natasha_bg

• Lepotica
  • Heavyweight Member
« Odgovor #505 poslato: April 02, 2008, 12:15:21 pre podne »
 :icon_biggrin:

Van mreže natasha_bg

• Lepotica
  • Heavyweight Member
« Odgovor #506 poslato: April 02, 2008, 12:19:22 pre podne »
 :lol:

Van mreže natasha_bg

• Lepotica
  • Heavyweight Member
« Odgovor #507 poslato: April 02, 2008, 12:23:13 pre podne »
 :lol:

Van mreže The_Bulldog

« Odgovor #508 poslato: April 02, 2008, 12:28:21 pre podne »
Sto se tice bulldoga, kad sve saberes to je dnevno nekih 15-ak minuta vremena oko higijene + setnja...Neki put covek ima obaveze i preskoci, ali ne bi valjalo da to predje u naviku jer se vrlo lako nastane bakterije u predelima koje sam ti spomenuo.

Za oci mozes skoro sigurno da racunas da ce se desiti (bar na jednom oku), jer retko koji prodje bez toga. Tu je stos samo da odes na vreme, jer ako cekas dugo mozes upasti u probleme, kasnije kada odraste (tipa da mu ceo zivot stavljas vestacke suze).

Za srce ne brini, dobra setnja i igra sa psima ga priprema dovoljno (mada ja mog istrcavam-doduse ne preterujem). Jedina velika opasnost su vrucine, tu su najosetljiviji. Mada i za to ima trikova.

Oni vaze za tvrdoglave pse i nezahvalne za dresuru, ali veruj da sam mog dresirao za mesec-dva. Sve sto sam radio je svako vece 10 minuta dresure i on je to prihvatio. Preporuka za njih je da se svaka vezba izvede po dva-tri puta i da se nakon toga predje na drugu vezbu, jer im postaje nezanimljivo. Za mesec-dva je naucio osnovne stvari (sedi, lezi, dodji,  ne diraj, kavez, piski), stvari potrebne za izlozbu (miran stav tokom pregleda zuba i testisa, kao i komandu ring-tj.stav za izlozbu) kao i ponasanje pri setnji (uz levu nogu, da ne vuce ili zaostaje, komandu idemo i cekaj).

Oni su moj apsolutni favorit....

Van mreže sasacg

• Admin
  • Get up you son of a bitch,'cause Mickey loves you!
    • http://www.realx3mforum.com
« Odgovor #509 poslato: April 02, 2008, 12:46:48 pre podne »
tnx :wink:
"You'll be able to spit nails. You're gonna eat lightening and you're gonna crap thunder, you're gonna become a very dangerous person"

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE !!!