Ja sam obozavao dobermane nekad,ali sad je pit NO.1
E bas super sto ste otvorili ovu temu.
Ja drzim pitove i pustam borbe. Trenutno imam samo 3 komada, imao sam ih 7, a uskoro dobijam jos 2. To je najbolji ker ikada, toliko voli gazdu da je to strasno, prema ljudima i svim zivotinjama iz dvorista je dobar, voli decu. Svi ostali kerovi su picke, narocito STAFORDI, rotfajleri takodje. Ostali kerovi jednostavno nemaju muda, pustao sam i sa dobermanom i sa rot. a tek sa stafordom. Pazite Staford dok bije on je lud, ali kad dobije prvi ugriz odma bezi ko picka, a pustali smo i rotfajleta od 33 kile na pita od 14!!! i rot ga ubije od batina 20 minuta i kad se zadiho polumrtvi pit se povampiri i otkine ga od batina (da nismo razdvojili ubio bi ga). Jednostavno snaga pita nije u toma kako on bije, nego koliko batina moze da izdrzi, nije retka pojava da pit sa polomljenim prednjim nogama, pokidanom njuskom(znaci skroz pokidanom, bez koze i nosa, samo koska) i dalje hoce da se bije i to je nesto sto se u svetu zove GAME, a kod nas SRCANOST.
Pit fajt je kod nas jako razvijen i neretko ameri dolaze kod nas po stene. Ako imas dobre kerove mozes dobro da zaradis.
A sto se tice onih sto kazu da svog kera nebi pustili u ring mogu da kazem da pitovi vole da se biju, a ti kera ne mozes da nateras da se bije, on to hoce ili nece.
Bull takodje mnogo voli gazdu. Moj komsa se pobije sa bratom i bull koji je bio u gvozdenom kavezu izlonmio sve zube na ogradu( hteo da progrize da uleti)... moram da palim...