'Gladan sam borbe i nervozan k'o pas!'
'Na dan meča s Kongom sam se probudio i pomislio: Što mi to treba, tučem se s čovjekom kojeg nikad nisam vidio. Ali sad je sve drugačije. Nikada nisam bio bolje!', kaže Mirko. Video!
Stara godina 2008. trebala bi biti ključan dan u karijeri Mirka Filipovića. Poslože li se kockice, te bi večeri s druge strane ringa ponovno trebao stajati Fedor Emelianenko.
"Vraćam se u UFC, to uopće nije upitno, iako me ugovor na to ne obvezuje. A datum povratka ovisi o dvoboju protiv Fedora u Dreamovom ringu. Borba bi se trebala održati 31. prosinca ove godine, naravno pod uvjetom da on pristane. Ako to propadne, eto me do kraja godine u UFC-ovom kavezu", najavio je Cro Cop u razgovoru.
Njegova odluka da se ponovno bori u Japanu bila je isključivo stvar okolnosti, nikako bijeg od UFC-a i kaveza u kojem je doživio dva poraza.
"Briga me kako će to netko shvatiti, nisam dužan nikome polagati račune. Naglasio sam da ću odraditi tri borbe u Dreamu i da se onda vraćam u UFC. U Japan se vraćam jer mi UFC nije mogao pronaći suparnika, a ja nisam želio prekidati pripreme i onda započeti novi ciklus da bih se borio u svibnju. Osim toga, bio sam gladan borbe i nervozan kao pas", otkriva Mirko i dodaje kako je s Japancima dogovorio tri nastupa - u ožujku, lipnju i rujnu.
Porazi od Gabriela Gonzage i Cheicka Konga bili su logična posljedica psihološkog stanja u kojem se naš borac jedno vrijeme nalazio.
"Teško je to objasniti, znam samo da nisam imao onaj ubilački instinkt. Gubio sam po pet kilograma uoči nastupa, treninzi su mi teško padali, na dan borbe s Kongom sam se probudio i pomislio: Što meni ovo treba, zašto se tučem s čovjekom kojeg nikad nisam vidio? Bilo mi je svega dosta", objasnio je Mirko i na kraju poručio kako je s tim sada gotovo:
"Sada je sve OK. U meni se ponovno probudila ona stara vatra i željan sam borbe. Nikad se nisam ovako dobro osjećao, u odličnoj sam formi. Nekad sam se borio zbog egzistencije, a danas zbog ponosa!".
Net.hr