MIRKO FILIPOVIĆ bio je iznenađenje press konferencije koju je u Tokiju svečano upriličila nova organizacija slobodne borbe Dream. Kada su organizatori preko razglasa pustili kultnu Mirkovu himnu Wild Boys, oduševljena masa prepoznala je veliko pojačanje. U publici je započela vriska, koja je kulminirala s Mirkovim izlaskom na stage. Upravo je podrška navijača, koji su ga štovali poput božanstva, nedostajala Filipoviću nakon kataklizmičnog izleta u UFC-ov kavez.
"Pojavljivanje Mirka na press konferenciji u Tokiju za navijače je bio vrlo emotivan trenutak", kazao je Mirkov agent za japansko tržište Ken Imai.
"Transfer se dogovarao u potpunoj tajnosti prvenstveno zbog poslovnih razloga. Svega tri sata prije press konferencije primio sam pismo predsjednika UFC-a Dana Whitea, kojim se potvrđuje da američka organizacija pristaje prekinuti ugovor s Mirkom, ali samo pod uvjetom da im se on vrati kada ponovo bude spreman", potvrdio je Imai tvrdnje koje su se ovih dana provlačile kroz borilačke forume.
Mirko je novinaru Večernjeg lista prenio i nekoliko dojmova iz Japana, gdje se vjerojatno sredinom ožujka vraća borbi.
"Vratit ću se u UFC. U posljednje dvije borbe bio sam u mentalnoj blokadi. Prije borbi bio sam prazan, depresivan i mrzio sam sebe. Žao mi je što sam razočarao svoje engleske navijače i želim ponovo izaći pred njih. Zbog toga ću nastaviti trenirati i u kavezu koji imam u svojoj dvorani. Iz UFC-a sam otišao jer više nisam mogao čekati. Tražio sam borbu što je moguće prije, već 1. ožujka, ali oni mi nisu nudili ništa prije svibnja. Tražio sam uzvrat s Gonzagom u Zagrebu, ali je on izgubio od Werduma pa je to otpalo. U formi sam, povećao sam mišićnu masu, imam 105 kilograma i želim se što prije boriti", kaže Mirko.
Za takav razvoj događaja, Mirko novi ugovor mora odraditi bez greške. "Nakon tri pobjede, sve opcije bit će otvorene", kaže Imai.
Pobjeda u Japanu bila bi prvi korak prema revitalizaciji. Mirko mora zaslužiti borbu za svojim nekadašnjim ljutim rivalom Fedorom Emelianenkom. Jedan od najjačih boraca svijeta i dalje je pod okriljem organizacije M-1, ali nema ekskluzivni ugovor pa može demonstrirati moć i na priredbama drugih organizacija. Mirko se s Fedorom eventualno može sastati nakon prve tri borbe.
Osim Cro Copa za Dream će nastupati i imena poput Sergeja Karitonova, Marka Hunta i Jeromea LeBannera.
index.hr