Coleman: Mirko je došao u UFC, dobio batine i pobjegao![/size]
NAKON što je jučer senzacionalno najavljen kao najveća zvijezda nove japanske borilačke organizacije Dream, sasvim je jasno da je kratka i neugodna američka avantura Mirka Filipovića u UFC-ovom kavezu stvar prošlosti. Cro Cop se odlučio vratiti u zemlju izlazećeg sunca, na mjesto gdje mu po popularnosti nema ravnog, ali i što se mora naglasiti, u znatno slabiju konkurenciju od one koja se trenutačno bori u oktogonu.
U iščekivanju službene reakcije UFC-ovog čelništva i Dane Whitea, bez čijeg pristanka ovakav "transfer" ne bi mogao biti moguć, oglasili su se Mirkovi bivši suborci iz Pridea i UFC-a.
Rendleman: Mirko je dovoljno dobar za UFC!
Kevin Rendleman, čovjek koji je Mirku priuštio jedan od dva najteža poraza u karijeri (uz Gonzagu), izjavio je kako ga Mirkov potez nimalo ne čudi.
"Moja prva reakcija je bilo ravnodušna. Pošto se ne borim u UFC-u uopće mi nije bitno gdje će se Mirko boriti. Mnogi ljudi nisu više vjerovali u njegove sposobnosti, ali ja mislim da je dovoljno dobar za kavez. Treba vremena da se čovjek prilagodi na nove uvjete. Ne mislim da je to niti dobro niti loše za ovaj sport i kad bolje pogledam nisam previše niti iznenađen."
Još jedan Cro Copov "poznanik" i bivši UFC prvak, Mark Coleman, je u svom stilu prokomentirao potez našeg borca.
"Ne može mi biti više svejedno. To je bio njegov izbor. Došao je u UFC, pomeli su pod s njim i sad je otišao. Ne mogu reći da sam iznenađen, ali on će morati živjeti s činjenicom da je ušao u ring, da su ga razbili i da nije završio posao."
Rutten: To nije bio pravi Cro Cop!
UFC-ov stalni komentator i jedna od najvećih legendi ovog sporta, Bas Rutten, je izrazio žaljenje jer smatra je Mirko u Americi mogao pružiti puno više, ali razumije njegov potez.
"Žao mi je što je otišao zato što sam htio vidjeti pravog Cro Copa kojeg sam poznavao iz Japana. Smatram da nismo vidjeli niti dio mogućnosti koje Mirko posjeduje i zato mi je razumljivo što je želio otići u drugu organizaciju."
Renato "Babalu" Sombral je iznenađen što UFC već nije pokrenuo sudsku tužbu protiv Cro Copa, ali kaže kako Filipović unatoč svemu zaslužuje veliko poštovanje.
"Čuo sam za tu novu organizaciju, ali mi nije jasno kako UFC do sada već nije tužio Filipovića. Mislim da je to za njega dobar potez jer se nije dobro snašao u UFC-u. Sad će se moći boriti negdje drugdje, a mislim da je on iznimno dobar borac."
index.hr