Ovo je jedna od mojih omiljenih vezbi, pa me zanima ako neko moze da mi odgovori jedno pitanje u vezi nje. Naime, kada radim iza, a pogotovo ispred glave, osecam veliki pritisak na donji deo ledja. Iako stavim dupe skroz do naslona, opet ima prostora izmedju donjeg dela ledja i naslona. Sta vi kazete na ovo?
Vidis, kao prvo donji dio ledja su ti slaba tacka, sta dalje, moras da ih ojacas, kako, mrtvo dizanje. Radi mrtvo dizanje i nakon nekoliko godina treninga imat ces jak donji dio ledja pa neces imati toliko problema kada radis tu vjezbu. Samo budi pazljiv kako radis mrtvo dizanje, pravilna forma je vrlo vazna da ne sjebes ledja.
To ti je isto kada klinci u teretani kazu, jebem ti, ja nikako da dignem vise u benchu od te i te kilaze. Pogledas tamo, nigdje tricepsa, nigdje ramena, pa im Manimal kaze, decki morate malo da vjezbate i ramena i triceps pa ce vam se i bench malo pomaknuti sa mjesta.
Najvaznije da u BB ne zapostavite ni jednu misicnu partiju, sve su jednako vazne, to je savjet za mlade vjezbace koji su ozbiljni u vezi bavljenja BB.
Izvini ako sam ti malo skrenuo sa teme.