na jednom drugm forumu sam izneo svoje misljenje o tome i kazem i ovde
NA TAJ TEXT NE TREBA DA SE OBAZIRES U NI JEDNOM ELEMTNU..
procitao sam maxx..
sasvim ok kao i uvek..pogtovo clanici o hemiji..
trening milosevih rotacija TREBA PROBATI DA BI SE PISALO O NJIMA..ali skroz ok..
a ovo kao sto rekoh....bah...
a u ostalom napisao sam ti PM iz kog razloga je to sve. Namigivanje Namigivanje Namigivanje Namigivanje
ZALOSNO I SMESNO ali na zalost istninto..jbg
ali da ne kazem ja svoje....NEGO LJUDI IZA KOJIH STOJI NACNI RAD i DUGOGOSISNJE ISKUSTVO KAO I REZULATATI U RADU SA KLIJETNIMA
ZBOG TOGA jer mi zaista ne trebamo toliko PROTEINA ali mi ga unosimo i čekamo da naše tijelo rasparča taj PROTEIN u dijelove koje su esencijalno sastavljene od različitih tipova proteina = AMINO KISELINAMA… gradivnih blokova proteina. Pravih CIGLI ljudskog hrama!
Tako, ako se slažemo da su AMINO KISELINE prije nego li PROTEIN (per se) razlog zašto jedemo/pijemo/unosimo naše dnevne potrebe proteina (izvori kao što su meso, jaja, mliječni proizvodi, morski plodovi, proteini biljaka) ili pak uzimamo proteinske šejkove, MRP šejkove… ŠTA BISTE VI REKLI ako bih vam rekao da je MOŽDA – naše tijelo dobija potrebne amino kiseline (koje su povremeno nedovoljne ili samo dijelimične).. ali SA TIM da naše tijelo MORA PRIHVATITI takođe RAZNOVRSNOST (nekada VELIKE KOLIČINE) drugih nutrijenata koji ne samo da će biti nevažni - vež što je i gore – potencijalno kontraproduktivnim… ili bih trebao reći – štetnih, opasnih… A PRI TOM I NESIKORIŠĆENIH? Rekao sam “mora prihvatiti” jer mi smo ti koji uzimamo neki izvor proteina – a pri tom NE uzimamo u obzir DA MOŽDA - da uzmemo cent – mi ne moramo nužno razbiti MILION dolara… Mogli bi uzeti kovanicu od pet centi i razbiti je na po jedan cent – kao najefikasniji način da dobijemo ono što želimo (u ovom slučaju – cent!).
Zar ne bi bilo logično da UKOLIKO znamo koju kolicinu i koju vrstu amino kiselina mi zaita trebamo dnevno – bilo za naše fiziološke, anatomske, metaboličke potrebe… I našem tijelu damo TAČNU FORMULU I KOLICINU koja je potrebna – bez “ostataka”…
Nakon svega, ukoliko želite današnje izdanje novina, da li biste kupili cijelogodišnju preplatu i svih 365 primjeraka kako biste dobili JEDAN primjerak koji želite…
Uvjeravam vas da ZNATI ODREĐENE STVARI oko količine amino kiselina – može napraviti veliku razliku…
Mnoge stvari možemo postići prostom implementacijom tačnih amino kiselina u pravo vrijeme… Mnoge DIVNE STVARI bih rekao…
------------------------------
Dajem Vam kompletan komentar i sa završnicom koju nijesam preveo kako bi zadrzao duh jezika i Milošev šarm netaknut, pa bacite pogled i na originalnu verziju.
http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,9694.0.html