Roy Jones Jr. napunjen pozitivnom energijom nakon ubjedljive pobjede nad Felixom “Titom” Trinidadom je ustvrdio da je spreman da se suoci sa svim novajlijama u light heavyweight ili pak super middleweight diviziji.
“Rekao sam vam da se Roy Jones Jr. vratio,” izjavio je Jones nakon trijumfa nad Trinidadom u kojem ga je dva puta slao na pod. “Rado cu se boriti sa pobjednikom revansa izmedju Kelly Pavlika i Jermaina Taylora ili pak pobjednikom duela Joa Calzaghea i Bernarda Hopkinsa. Spreman sam cak i da spustim svoju kilazu ispod 156 funti kako bi se borio sa Oscar De La Hoyom u maju. Poredjajte mi ih a ja cu ih sve poslati na patos!.”
Jones (52-4, 38 KOs) je u mecu sa Trinidadom iznenadio pratioce bokserskih zbivanja koji su sumnjali da je jos uvijek sposoban da prezentuje vjestinu i jedinstvenu kombinaciju snage i brzine koja ga je vise od decenije drzala na vrhu PFP liste, i ucinila ga jednim od najdominantnijih boksera u istoriji.
“Uvijek sam govorio da sa pravom motivacijom i fokusom jos uvijek mogu biti supermen. Ja sam to vidio u bokserskoj sali u toku priprema za mec, a svi ostali su to imali prilku da vide u mecu sa Titom u Gardenu. I kao sto sam vam rekao, dajte mi ih i sve cu ih poslati na patos!”