Ne razumem zasto je ova tema prebacena na ovaj podforum, ako je bez problema trebala ostati u zenskom podforumu ...
Po toj logici, onda bar 80% tema iz zenskog podforuma treba takodje prebaciti
tj cemu onda zenski podforum?
Nego, da sad ovde ne menjam temu, treba pomoci queen
Draga Queen, teretana ce ti SIGURNO pomoci, to ti garantujem, ali pod uslovom da:
1. zaista vredno treniras, pri tome da pravilno izvodis sve vezbe, i
2. da pazis na klopu i kolicinu vode koje popijes dnevno.
Dva vrloooo bitna uslova za uspeh
Prvih mesec dana je zapravo tvoje upoznavanje sa spravama u teratani, bucicama .. i upoznavanje svog tela, na neki nacin. Dakle, samo polako kroz to "upoznavanje"
Nemoj trenirati vise od 4 puta nedeljno, nema potrebe za tim, i na svakom treningu odradi po 2-3 vezbe za svaki deo tela. Pri tome zaista obrati paznju na pravilno izvodjenje vezbi i na disanje, i nemoj praviti preduge pauze izmedju serija (tako duge da mozes 'ladno kavu popiti, hehehhe). I potrudi se da tokom treninga popijes 0.5-1 litar vode.
Trening zavrsi sa:
1. trbusnjaci
2. kardio 10-15 minuta
3. istezanje
Mala napomena: nemoj jesti 1.5-2 sata pre treninga!
E, kad prodje period "upoznavanja", onda mozes krenuti sa "split" programom. Mislim da je ovaj termin vec negde opisan, ali eto .. ne mrzi me da ti objasnim ...
No svakako u box "search" upisi split, ubedjena sam da ces kao rezultat pretrage dobiti vise od 1 teme
Split u prevodu znaci - podela, podeljen.
To znaci da od sada kad dodjes na trening, neces raditi celo telo, vec "delove", npr:
1.dan: noge
2.dan: ledja, triceps
3. dan: biceps, grudi, ramena
ili
1.dan: kvadriceps, listovi, ramena
2.dan: grudi, biceps
3.dan: gluteus, zadnja loza
4.dan: ledja, triceps
ili ... kombinacija ima vise nego dovoljno, no ovo je za pocetak.
Imaj na umu da nacin treniranja trebas povremeno menjati, jer ako je dosadilo tebi da mesec ili dva radis non stop jedno te isto, pa dosadilo je i tvojim misicima ... ponekad je dovoljno da samo "obrnes" trening, tj vezbu koju si radila zadnju na prethodnom treningu za npr noge, da je na ovom treningu odradis prvu, veruj mi noge ce reagovati
I, jos jedna vrloooo bitna stvar... procitaj tekst
http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,1066.0.htmlPozdrav
Tanja