ne znam za tebe ali meni kombincija ramena+ triceps uopste ne prija, jer ti triceps vec radi dosta na potisku iza glave kada radiss ramena- sto ti je najosnovnija vezba za masu ramena !
Potisak iza glave je odlicna vjezba da se zaobidje u treningu za ramena.
A ako je vec iz nekog razloga implementirate u svom treningu preporucio bih da je radite sa vrlo ogranicenom tezinom, da je forma savrsena, da vam uvijek neko pomogne u uzimanju tega sa stalka, prati vas u toku pokreta i pomogne vam da vratite teg na stalak.
Veliki broj ljudi se povrijedio radeci ovu vjezbu i po meni to sto donosi nije vrijedno rizika.
Klasicni potisak ispred glave dvorucnim tegom ili potisak bucicama su po meni mnogo bolji izbor.
Sto se tice treninga noge - listovi, vise puta sam ponovio sta mislim o tome, i potpuno se slazem sa Pedjom, i ne samo sa Pedjom, vec sa velikim brojem bodybuildera koji tako rade, a to je da listove odvajaju od butina... Po meni ukoliko nekom zaostaju listovi, sto je slucaj kod vecine, 2 treninga nedjeljno na pocetku nekog od treninga kada se ne rade noge je dobar izbor.
Takodje necu se sloziti sa Piratom da je bolje raditi u nekom cetvorodnevnom splitu tricepse sa ledjima, a ne sa ramenima - naravno ako su to opcije koje su na raspolaganju. Razlog je vrlo ocit... ukoliko tricepse odradimo sa ledjima, oni ce biti (snazno) indirektno pogodjeni i na treningu za grudi i na treningu za ramena, sto je znaci na 3 treninga od ukupno 4 nedjeljno, takodje po meni je jos evidentnija cinjenica da su ledja neuporedivo veca i slozenija misicna partija koja oduzima mnogo vise energije nego li sto su to ramena, pa stoga u tom splitu ce se i tricepsi sa manje energije pogoditi nakon ledja, nego sto bi to bilo nakon ramena...
Postoje bolji splitovi od gore navedenih, ali ako se vec ogranicavamo na ta 4 treninga nedjeljno i zelimo da cijelo tijelo pogodimo tacno jednom, ovo bi bile moje ideje na tu temu.