MATEUS DEMANTOVAO TVRDNJE FS BIH
Prvi put čujeSARAJEVO - Njemački fudbalski stručnjak Lotar Mateus juče je demantovao tvrdnje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine da preuzima brigu o selekciji te zemlje. Njemac je posebno naglasio da nije dao nikakavu ni pismenu ni usmenu potvrdu da za 5.000 eura bude selektor fudbalske reprezentacije BiH, naravno ukoliko ga izabere Izvršni odbor FS BiH.
Podpredsjednik i srpski član predsjedničtva Fudbalskog saveza BiH Bogdan Čeko samo dan ranije izjavio je "Nezavisnim novinama" kako je Mateus to pismeno potvrdio te kako je on lično razgovarao sa njim te ga pridobio na tvrdnju kako bi kao fudbalski selektor BiH imao veću platu od predsjednika države. Na pitanje novinara "Dnevnog lista" da li je pristao na te uslove trenutno nezaposleni njemački stručnjak je nakon kraćeg smijeha kazao:
- Prvi put čujem za to - uzvratio je Mateus, a zatim novinarima uzvratio pitanjem: - Ko je to napisao?
Nakon što su mu ponovno objasnili da ga je prvi kandidat za izbor prvog čovjeka bosanske reprezentacije, njemački strateg je ponovno upitao:
- Koja pozicija? Što je moj posao?
Nakon ovoga Mateus je pojasnio da ozbiljnih razgovora nikad nije bilo, da o pristanku na ponuđenu platu od 5.000 eura ne želi ni da priča.
- Prije deset dana neko me je zvao iz FS BiH želeći znati jesam li zainteresovan za saradnju. Ljubazno sam im rekao da nemam vremena. Sada su blagdani - ustvrdio je Mateus.
Upitan sprečavaju li ga možda neki drugi planovi da preuzme brigu o reprezentaciji BiH, Lotar Mates je odlučno odgovorio:
- Ne, ne želim o tome uopšte više da razgovaram. Nikakvih planova nemam!
Izvor:
www.arenacg.net