ovo je najbolja sprava koja je ikad izmisljena . ja je vec 20 godina upotrebljavam redovno....izuzetna je za razvoj nogu ;bravi;kao sto kaze manimal 'goodboy' a licno meni je pomogla da za kratko vreme doguram do 100 kg cistih miosica i blizu 50 cm obima bicepsa.........cuo sam da je itajna markusa ruhl-a i jay cutlera u pravo u koriscenju ove iizuzietne naprave....jedino sto od nje dobijes toliku masu da narusis osnovnu simetriju i izgubis estetski oblik tela ( vidis kako ruhl izgleda) ....ja sam na vreme prestao sa ovim ....problem je jos i u tome sto utice na lucenje kortizola i zaustavljanje prirodne produkcije GH (growth hormon) pa tako je moguce ne da zaustavi rast nego da ti smanji visinu za u proseku 8-10 cm, mada je bilo primera da su se ljudi smanjili i do pola metra......lionel mesi je u detinjstvu takodje koristio ove opruge pa zatio je posle morao da dobija inekcije hormona rasta ali ipak je narastao na svega 162 cm........
a sad ozbiljno ...ovo je cisto sranje sa cime su se zamlacivali ljudi krajem sedamdesetih , osim dto zaista nema svrhe gubiti vreme na ovo ,takvi ekspanderi opterecuju zglobove i ne pruzaju adekvatan ravnomeran otpor tokom celog pokreta....zaboga zivimo u 21 veku ...toliko lepih .opremljenih teretana a ti se uhvatio za ovo... a za rast molim mte nemoj vise to nikog da pitas sigurno ne zelis da zbijaju sale sa tobom.....
nadam se da mi neces zameriti sto sam se malo sprdao ali bilo je jace od mene....... ;rolf;