Posto je ova tema vec zapoceta evo moje jedne male pricice iz oktobra 2007.godine!
Negde sam vec spomenuo da sam ovog leta upoznao mnogo BASE skakaca evo jednog mesta gde sam bio sa njima. Malo mesto u Italiji...Arco!
Visina stene sa koje se skace je 1125m i totalna je vertikala...nesto potpuno neverovatno. Vazi za jednu od najlepsih stena za BASE skokove u Evropi. Dogovor sam napravio sa jednim od uvazenijih BASE skakaca Velerijem Rozovim iz Rusije. Mislim da nema ko nije cuo za njega ,a da bar imalo prati BASE skokove. On je potpuno neverovatan!!!
Nasli smo se u 7h ujutru ispred zajednickog hotela u kom smo odseli. On i jos par skakaca koji su dosli sa njim su vec bili potpuno spremni kada sam ja dosao. Krenuli smo automobilima ka mestu odakle ce skakati. Posle voznje od nekih petnaestak minuta dosli smo u podnozje stene i mesta gde treba da se penjemo. Ja sam imao najtezi zadatak jer sam sa sobom imao oko 50kg fotografske opreme
Nakon okruglo 2h penjanja dosli smo na mesto odakle su skokovi planirani (dusa mi je ostala u podnoziju). Taj pogled i sam osecaj ljudske prisutnosti na takvom mestu je potpuno neopisiv pa cete ostati uskraceni tog dela opisivanja
Dok su momci spremali padobrane i svoja odela ja sam spremao svoju opremu. Jako brzo su usledili i prvi skokovi!
Valery je svoj prvi skok radio sa Wing Suit-om i nebih takodje mogao da vam docaram kako je taj skok izgledao! Drugi skok mu je bio sestostruku salto sa stene (koliko god zvucalo neverovatno)!
Tog dana Valery i svi ostali skakaci su napravili po dva skoka sa te stene. Usput su se skakaci iz celog sveta smenjivali na ivici. Nisam mogao da verujem kolika je popularnost ARCO stene!!!
Fotografija koju cu vam postaviti je ujedno i najbolja fotografija koju sam tog dana uradio. Proglasena je za jednu od najboljih Red Bull fotografija u 2007.godini,a krasice Red Bull kalendare za celu Rusiju za 2008.godinu!!! Tako da moje putovanje u Arco definitivno ostaje zabelezeno u mom srcu,a i na fotogarfijama koje sam napravio tog dana!
Jos slicnih tema i fotografija mozete pogledati na
www.x3mgym.com/forum Valery HVALA!