UZMI PARE I BJEŽI
Drviš: To više nije moj svijet
'Zar sam se trebao dokazivati pa da doživim klasični nokaut? Na ovu sam se borbu natjerao samo zbog osiguranja egzistencije. Neću se folirati, kažem što jest', priznao je Stipe.
Iako je u Perthu branio naslov svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriju po WBA verziji, Stipe Drviš je protiv Australca Daniela Greena u ring ušao potpuno bez ambicija.
PAD BEZ OTPORA
Drviš predao titulu
Vidjelo se to u njegovom nastupu, u kojem je uglavnom izbjegavao žešći sukob i samo gledao kako da što bezbolnije odradi borbu do kraja. Na kraju je i pao bez ispaljenog metka.
Stručni komentator HTV-a Željko Mavrović je Drvišev nastup ocijenio klasičnim sparingom, u kojem se hrvatski borac čuvao teških udaraca.
Bivši europski prvak, a sada uspješni poduzetnik primijetio je da je i Greenu bilo neobično što se nije imao s kime nadmudrivati jer Stipe nije pokazao ništa, a mogao je puno više.
"Mavrović je u pravu. Da sam bio motiviraniji, sve ovo bi drukčije izgledalo, jer Green nije bolji borac od Branca kojeg sam pobijedio u borbi za naslov. Zapravo, ja sam već tada potrošio sve svoje motive, a na ovu borbu sam se natjerao samo zbog osiguranja egzistencije. Možda ovo nekome neće zvučati lijepo, no ja se neću izvlačiti na ozljedu niti bilo što drugo. Možda tako sebi radim štetu, no neću se folirati, kažem što jest", rekao je sada već bivši svjetski prvak.
Tijekom borbe su suci Spidermana triput opominjali zbog opstrukcije borbe, Puljanin je stalno uzmicao, smješkao se i samo čekao kraj 12. runde. No, bio je to nastup kojim se neće i ne može ponositi.
"Ja ne tugujem, nego slavim početak novog života. Shvatite me, potpuno sam prazan, nije to više moj svijet. Uostalom, zar nije čudno da su ljudi iz moga Universuma već prije ove borbe potpisali ugovor s Greenom da sljedećih nekoliko borbi odradi za njih. Ako sam već odlučio da mi je ovo posljednja borba, zar mi je trebalo da se idem dokazivati pa doživim klasični nokaut ili neki prijelom vilice?", objasnio je Drviš koji kreće u neke sasvim druge vode.
Posvetit će se biznisu s nekretninama (Villas Forum), ali i brzoj dostavi u što ulaže u Njemačkoj. I obitelji.
"Sada najviše želim biti roditelj. Tako silno želim klince", zaključio je Stipe Drviš u razgovoru za Večernji list.
STA REC???