Strugar napada svjetsku titulu u novoj kategoriji
Četvrta ofanziva
U „Splendidu” 14. decembra sa Zildžićem PODGORICA - Ako 14. decembra uveče, u kongresnoj dvorani bečićkog hotela "Splendid", naš šampion Ivan Strugar savlada Salka Zildžića iz Bosne i Hercegovine, u kategoriji do 85,100 kilograma, on će postati planetarni prvak, jer će biti jedini borac koji je četiri puta osvajao svjetsku titulu.
To je rečeno na jučerašnjoj konferenciji za štampu u hotelu "Podgorica", na kojoj je, pored ovog izuzetnog i jedinstvenog borca, prisustvovao i Slobodan - Boban Nikić, menadžer i čovjek koji je u posljednjih nekoliko godina organizovao, zaista, par nezaboravnih spektakla u borilačkim vještinama.
- Dugo smo radili na ovom projektu, ali sada kada smo sve pripreme priveli kraju, želimo da upoznamo javnost da će Ivan Strugar veoma brzo, po prvi put u istoriji kik - boksa, krenuti u četvrtu ofanzivu - rekao je na početku konferencije Boban Nikić. - Naime, pošto smo dobili saglasnost Wako federacije, Strugar će nastupiti u novoj, težoj kategoriji, gdje je težina 85,100 i pokušati da preuzme svjetsku titulu od 26-godišnjeg Salka Zildžića iz Tuzle, borca veoma dobro poznatog u svijetu ovog sporta, koji u profesionalnoj karijeri ima 27 pobjeda, od čega 12 nokauta. Po prvi put na ovim prostorima taj meč se neće održati na nekom stadionu ili Sportskoj dvorani, već po ugledu na svjetske metropole u kongresnoj dvorani hotela "Splendid". Istina, tu ima svega 630 mjesta, tu će prisustvovati najviši zvaničnici evropske i svjetske kik - boks federacije, ali je sasvim sigurno da će jedna televizijska kuća iz Crne Gore direktno prenositi ovaj spektakl, a sliku će preuzeti i TV stanice iz Bosne i Hercegovine, Srbije i nekih drugih zemalja, pa možda čak i Eurosport. Naravno, pored glavne borbe, biće i drugih mečeva, kao na primjer borba za titulu interkontinentalnog prvaka između našeg Mirka Vlahovića i jednog borca iz Brazila. Čitavi projekat košta nešto više od sto hiljada eura, od čega će kompanija "Splendid" pokriti 30 odsto, a ostali troškovi na ime reklama, sponzora i druge načine. Predsjednik Organizacionog odbora je Svetozar Marović, koji se sa zadovljstvom prihvatio ovu uglogu i koji je rekao: Ovakav spektakl je veoma važan ne samo za crnogorski sport, već i za promociju Budve.
Ivan Strugar u svom vlasništvu ima tri svjetske titule i šampionska pojasa osvojena u kategorijama 75, 78 i 81,4 kilograma, ali se ovaj snažan i uporan momak time ne zadovoljava.
- Iako imam 33 godine, osjećam da se tek sada nalazim u najboljoj formi, rekao je Ivan Strugar. - U karijeri sam imao preko sto pobjeda u amaterskoj konkurenciji i oko pedeset na profesionalnom ringu, ali mislim da ću sada imati najteži zadatak do sada. O protivniku sam čuo samo riječi hvale, a i na CD-u sam vidio kako se on bori. To je jak i eksplozivan momak, koji podjednako dobro radi i ručnu i nožnu tehniku, pa moram biti veoma oprezan. Ali, već puna tri mjeseca marljivo treniram u dvorani Bokserskog kluba Budućnost sa trenerom Draganom Perunovićem i u mom klubu Ariston, sa provjerenim trenerskim tandemom Predrag Lekić - Ismet Mehadžević. Do susreta u "Splendidu" imam još 43 dana i to ću iskoristiti da formu tempiram na najveći mogući nivo.
Treba napomenuti da postoji ideja da se u ovom eksluzivnom bečićkom hotelu tradicinalno organizuju revije u kiks boksu, a finale svega bi bio nastup osam najboljih boraca, nešto poput Pariza. Crna Gora, i po organizaciji, a i po kvalitetu svojih boksera ulazi u sami svjetski vrh.
Napisao: D.PEROVIĆ
Izvor: www.arenacg.net
Photo: S jucerasnje konferencije za novinare (Photo:ARENA)