Zdravo svima. Slučajno sam naleteo na ovaj forum, prelistao sam malo, koliko slobodno vreme dozvoli i vidim da ima dosta iskusnih ljudi spremnih da pomognu početnicima. Nadam se da ću i ja dobiti neke savete i smernice kako bih unapredio svoju ishranu.
Imam 25 godina, visok 183, težak 78. Počeo sam da treniram pre mesec dana, a zdravo se hranim evo već 4 dana.
Pošto sam apsolutni početnik i u teretani i na polju zdrave ishrane, potrebna mi je mala pomoć čisto da vidim da li sam na dobrom putu ili ne.
Sastavio sam neki plan kojeg se držim već 4 dana i hteo bih da vidim da li je uredu i da li nešto treba da se menja.
1. obrok: 100g ovsenih, 250ml mleka i banana
2. obrok: 4 jaja, 150g ella sira, dva parčeta raženog hleba
3. obrok: 100g tamni pirinač, 200g pileće belo, salata
4. obrok: sejk (400ml mleka, banana, laneno seme, 50g ovsene, zamrznuto voće)
5. obrok: tuna, 100 pirinač
6. obrok: 150g ela sir, šaka badema
Do sada sam imao 3 obroka, i pritom sam uvek nešto dodatno jeo (slatko, slano, voće + sok). Uz ručak obavezno pola vekne hleba. Mislio sam da ću imati problem da jedem hranu bez njega ovih par dana, ali je okej.
E sad ne znam da li je ovo slab jelovnik ili se organizam privikava, ali ljudi, ja posle trećeg obroka pa do kraja dana gladujem. Da li je količina hrane adekvatna za moju kilažu? Unosim li dovoljno ugljenih hidrata? Sutra ću da kupim još neko meso i svežu ribu, ne mogu tunu svaki dan. Takođe u jedan obrok umesto pirinča ubaciću krompir.
Da li nešto treba da menjam pored toga?
Od suplementacije sam kupio whay protein (battery) i to je za sada to. Inače, nisam rekao, cilj mi je da nabacim 6-7 kg.