i niko vise nema nikakav komentar a ja bas mislio da tema ima potencijala za vecu diskusiju .
Da Pedja mislim da smo rekli sve sto smo imali o pauzama izmedju serija.
Ja bih nastavio raspravu malo ju sire postavio jel sve je vezano jedno za drugo.
Pa ako se slazete ne bih otvarao novu temu nego nastavaljam ?
Markoni ako imas volju mozes mi poslati neke predloge na privatne poruke da nezamaramo ostale.Volim da ucim !
Pedja neki dan je dosao momak kod mene u teretanu vezba pa recimo koliko ga ja znam par godina.Nije na aas sigurno tu je vjerovatno kreatin,protein i vjerovatno glutamin.
Slucajno sam bio tu (jer sam i ja radio zgibove) ,tip je uradio 10x10 zgibova ko od sale u pravilnoj formi a pauza mu je bila oko 2min .Za mene su zgibovi uvjek podvig jer sam tezak i 8 ili 10 serija zgibova bi me pretreniralo(ako nisam na "necemu")
Zainteresovalo me je kako trenira.Vjerovali ili ne nesta sam probao ali samo jedan segment njegovog pristupa zgibovima i malo sam se pomerio unapred.Hocu da kazem da gledam kako neko radi i ono sto mi se cini interesantnim prilagodim nekoj svojoj filozofiji i probam (kad za to po meni dodje vreme)
Hocu da kazem da nekad naucim samo gledajuci posmatrajuci ,razgovarajuci sa ostalima bez obzira na njihov staz.
Sustina je da bi napredovali stalno
ucite.Da bi naucili probajte ali neodstupajte od svojih osnovnih principa ,filozofije a pogotovo ako su vas izdvojile od ostalih(za Pedju).
Ono sto ja nisam hteo da dodam u prvom delu je to da pauza i intenzitet ovisi naravno o mogucnosti oporavka misica izmedju serija sto je u direktnoj vezi sa "sta uzimas".
Surova istina.
Postoje prirodne granice a naravno onda i "neprirodne| granice pa ako dodajes jos prirodnog samo bacas pare a naravno da nepricam za "neprirodno" samo preljevas casu i imas sve veci rizik.
Ovdje je bitno voditi racuna da se nepretrenirate ako pojacavate intenzitet .A ZA TO TREBA STECI OSJECAJ.
I ovo je istina Markoni .Pozdravljam ono sta radis a to je vidim ucis i istrazujes vidi ,neko je nekom napiso program i taj se program pokazao dobrim za vecu ili manju grupu vezbaca ali nije za sve isti.
Najboje je da ti vezbaci dok to rade steknu osecaj i taj trening prilagodjavaju sebi.
Onda da kazem trening se menja i sa godinama starosti.Ja nebi mogao da treniram kao prije neznam koliko godina .Zbog vise faktora...
Veslanje u pretklonu je odlicna vezba za ledja ali mene boli donji dio ledja i imam problem sa prsljenom...
P.S> ako neko ima pitanje za mene rado cu pomoci koliko je u mojoj moci .Drafter