Evo i od mene koji savet.S obzirom da imam dosta iskustva sa "bubuljicama", sto dok sam bila u pubertetu sto i posle njega.
Kao prvo sve zavisi od tipa koze.Terapija se daje u zavisnosti da li je koza suva,masna,osetljiva(ovo su neke naj osnovnije podele).Gore pomenuti losion sa klindamicinom je super,kao i ta mixtura ili krecno mleko.Mada dermatolozi vec to sad daju kao po nekoj navici.Hocu da kazem da to preporucuju svima,jer je to za razliku od svih ostalih preparata i sredstava se pokazalo kao najbolje kod svih tipova koze.
Jos jedna veoma bitna stvar-po meni i najbitnija je razlog zbog kojeg izlaze bubuljice.Kod nekog je to zbog povecanog lucenja sebuma,kod nekog zbog ne dovoljno odrzavanje higijene.Ali u vecini slucajeva bubuljica nastaje prilikom upale vec postojeceg mitisera.
Sto znaci da bi se sprecilo nastajanje bubuljica,prvo moraju da isciste mitiseri.Veoma je bitna nega i odrzavanje koze posle tog tretmana.Da se te pore zatvore gde je nekad bio mitiser,da bi se sprecilo ponovo stvaranje istog.
Ali ponove se vracam na ovo sto sam malopre rekla.Prvo i osnovno je da se odredi tip koze,jer ne moze svakom da odogvara isti preparat.
Kod nekog ce da pomogne u odredjenoj meri,nekom ce skroz problem da nestane a nekom ce se samo jos vise da se pogorsa(sto je uvek bio slucaj kod mene).
U svakom slucaju ovi komercijalni preparati kao sto su nivea,loreal,garnijer nikad ne mogu da pomognu u otklanjanju problema tog tipa.To se koristi tek na kraju,kada lice bude vec ko "bebina guza",tj kao ledja od t1000.
Eto toliko od mene.