Randy Couture odlazi iz UFC-a! Nakon što je jučer objavljena vijest o Fedorovom potpisivanju za ruski M-1, istog dana svijet slobodne borbe uzdrmala je još jedna iznenađujuća vijest: legendarni američki prvak Randy Couture (44) odlazi iz UFC -a!
Štoviše, uz odlazak iz oktogona dao je ostavku i na mjesto komentatora.
U pismu koje je poslao iz JUžnoafričke Republike (gdje snima film) Couture kao razlog odlaska navodi nedostatak motiva za daljni nastavak karijere, budući da je sada već očito da od Fedorovog dolaska u UFC neće biti ništa.
No presudni faktor bio je, naravno, novac. Couture je nezadovoljan što kao jedan od boraca koji UFC-u donosi najveću zaradu nije plaćen koliko zaslužuje.
"Kap koja je prelila čašu bilo je uvjeravanje braće Fertitta kako sam 2. najplaćeniji UFC borac, što je potpuna laž. Znam koje iznose dobivaju i koje će dobivati Chuck, Tito, Quinton, Cro Cop i Wanderlei. I znam što su nudili Fedoru. To je uvreda za mene." - stoji u Randyjevom obrazloženju. UFC predsjednik Dana White nije bio previše iznenađen.
"Randyjeva odluka me ne čudi. U nedavnom razgovoru rekao mi je da ukoliko ne dođe do meča s Fedorom, on više nema što dokazivati u svijetu slobodne borbe." Je li ovo konačno zbogom jednoj od ikona ovog sporta, pokazat će vrijeme.
Izvor:
www.profightstore.com