Vidim da se ovde preporucuje DEX posle treninga u dosta velikim kolicinama. Ja uzimam DEX sa kreatinom ali to se svodi na supenu kasiku DEXa i punu kasicicu kreatina posle treninga. Jedno 15-20 min. posle toga uzmem dva dozera Elite Wheya. E sad da li je ok da odmah cim zavrsim trening pojedem par cokoladnih bombona ili nesto cokolade....pa kad dodjem kuci sve ostalo znaci kreatin ,kasika DEXa i Whey. Zaista ne mogu da posle treninga grabim secer 5,6,7 supenih kasika, deluje mi mnogo lose a i kao izazivanje sopstvenog pankreasa.
...zasto mislis da izazivas pankreas sa bilo kojim od ovih metoda....?//?
opste je poznato da treba da iritiras povisenje nivoa isnulina odmah nakon treninga....
sa obicnim stvarima to se u praksi radi na ovaj nacin tj sa sejkom kojega je ajde da kazem patentirao milos sarcev..
znaci preporuka da se konzumira njmanje 7 gr dex-a sa dodatkom 10 gr kretina i sa vise od 15gr glutamina i sa 50-80 gr wheya je opste oznata stvar...
ja sam negde rekao da ja takodjer ne podnsoim toliku kolicinu slatkog.-NE SECERA kako ti anvodis jer dex je to znas spada u proste i brzedejstvujece secere,ali to menjam tj pokusasvam da menjam sa alternativnim metodama.....
pa tako ja recimo 15 min pre kraja treninga pojedem 100 gr suvog grozdja i onda nakon tih 15 min jidem na taj sejk...
mislim da ne treba da se objasnjava posebno zasto to tako radi tj zasto ide takva kombinacija...