E ovako.
Nedavno mi je jedan bivsi profesionalni body bilder rekao(inace napominjem da je doticna osoba bila 11 puta prvak jugoslavije u body bildingu,ne bitno koja je kategorija u pitanju)da je posle treninga najbolje odmah uzeti 10 grama creatin etil-ester,sa vocnim sokom,zatim 50 grama suvog grozdja+jedna jabuka+jedna banana i onda sacekati da prodje 10 minuta,jer ce se za to vreme ta kolicina unetih ugljenih hidrata iskoristiti za obnovu glikogena,a zatim treba popiti whey protein(dve merice od 30 grama)+glutamin+BCAA,jer ce se na taj nacin sav uneti whey protein iskoristiti za izgradnju misica,sto i jeste najbitnije,jer najveca je greska da se odmah posle treninga unese whey protein,iz razloga sto bi se on onda iskoristio za obnovu glikogena,a to je najgora solucija da se glikogen obnavlja iz proteina a ne iz ugljenih hidrata. Napominjem da je on tako rekao,i iskreno,ja vec puna tri meseca tako koristim,i zaista su rezultati u svakom pogledu fantasticni. E sad ako neko zbog finansijskih razloga ne moze sebi da priusti whey+glutamin+BCAA,onda je moj najdobronamerniji savet da kupite 100% WHEY GOLD STANDARD PROTEIN od firme OPTIMUM NUTRITION(inace to je najboli protein u svetu u zadnjih 4 godina),jer u jednoj njegovoj merici od 30 grama sadrzi 24 grama proteina,5,5 gr BCAA i 5 gr glutamina!!!