ok brate sta meni vredi da te ja ubedjujem
licno nemam nista od toga,ja sam ti rekao da se whey konc i belance vare jednako vremena,da ti trazim podatke me mrzi jer imas toliko po netu oko toga i varenju i svemu.
Ako ti mislis da su Bilderi pre pa i danas idioti jer umesto wheya uzmu pa jedu,to je tvoje misljenje koje nije zasnovano na argumentima nego an tome da si ti navikao na whey,sto je isto kao reci ne kontam kako su ljudi pre 10 god prezivljavali bez mobilnog! ja bih umro danas bez njega...To sto si ti naviknut na nesto,ne znaci da ne postoji jednako dobar nacin za isti efekat.
i opet,rasprava nije bila oko toga dal je bolji whey ili meso il stagod,nego da nije glupo jesti hranu uz dizanje insa pobogu!samo se o tome pricalo,ako nema wheya ZASTO NE ISKORISTITI NEXT BEST THING!
poenta je da je NEBITNO dal ces uzeti dex ili ne,MORAS jesti posle treninga pobogu,dal ce se sav protein iz mesa svariti i apsorbovati tokom kratkog dizanja insulina BAS ME BRIGA jer je sigurno bolje nego bez uopste dizanja insa svatas sta ti pricam ja?A belance ce se iskoristii u istoj meri kao i whey to ti garantujem.Tako d aje zaklucak da su prosti seceri uvek pozeljni posle treninga.
e druze nisi dobro obavesten sto se tiche aminogena,varenja itd.
po tebi whey nije hrana??Pa sta je majku mu?
Pobogu,dokle god je nesto CEO protein i nije razbijeno na AK,MORAAAA znaci MORAA proci kroz iste procese varenja naime
zeludac(razgradnja na ak uspomoc enzima,eto taj aminogen malcice ubrza,nista znacajno)=>tanko crevo=>jetra=>krvotok=>misici
sad je opet druga stvar potpuno sto je whey unet u tecnom obliku pa ide jos malko brze jer se tecna hrana brze vari,ali se vari i prolazi kroz iste metabolicke procese kao i sve ostalo...
jaja,meso,melko,whey SVI moraju proci ove procese,APSOLUTNO SVI jer su CEO protein!
HIDROLIZAT preskace prvi deo jer je HIDROLIZAT naglasavam,sacinejn od di i tri peptida koji bez rasturanja idu odmah u tanko crevo,dakle ne gubi se vreme u zeludcu
ovaj korak u zeludcu mogu preksociti SAMO di i tri peptidi kao i slobodne AK,WHEY mora da prodje kroz iste procese kao i jaje ili bilo sta drugo.A vreme varenja wheya koje je kratko nema veze stim sto je on drukciji od hrane nego zato sto je to svojstvo te vrste proteina,d aimas mleko bez masti i laktoze,whey deo bi se isto svario za sat a kazeinu bi trebalo dugo dugo...znaci svatili smo dosad da je whey PROTEIN,ne skup slobodnih aminokiselina
i da s ovim zavrsimo
pitanje dcka je bilo da li je bezveze jesti umesto wheya ako ga trenutno nema,odgovor je nije bezveze ako unosis prave stvari.
Da ne gusimo bzvz temu ako ti se nastavlja polemika bolje na pvt da nas ne poubija Vladar