Pa kako sad, nizak je a naglo pada posle 20-30min.
Spori šećeri poput maltodekstrina i vitarga se koriste zbog jednostavnosti, umutiš - popiješ i zaboraviš. Glukoza- dekstroza se pijucka i na taj način se imitara spori šećer, ali se one ne vari već apsorbuje. Što kao ne opterećuje digestivni sistem, da li je to bolje, nije dokazano. Pro unose insulin zato što je tada najveća osetljivost na njega i samim tim pozitivni efekti od njega maksimalni a ujedno on je jak antagonnist katabolnih hormona. Forumaši ne treba da pomisle da je dobro unošenje insulina, umesto njega uzimajte imitatore kao taurin, "chromium picolinate",...
Windovs traje dva sata, ali ako ne unesete pwm u prvih 15-30 min posle pravog treninga ne mogu se sprečiti neželjeni efekti katabolinih hormona na mišićno tkivo, znači korak nazad.
Forumaši nisu profesionalci.. Svi anabolici, a pro ih koriste, a naročito GH stimulše sintezu glikogena tako da nema šanse da deks ide u mast... I još pomisli na tvoj trening i tvoju mišićnu masu koliko gliklogena možeš da deponuješ, i još pomoćna sredstva..
Ne govorim da se neko smara sa napitkom sat vremena, zato i manje deksa i više wheya, nego čisto odakle je sve krenulo. Pokušaću da iščeprkam studiju...
E da... glikogen se formira ( sintetiše - glikogen sintetaza) i ....
..
gle priajtelju..ti ocigledno mnogo citas studija i doslo je do prlicne konfuzije...neke stvari su tacne a neke nemaju veze sa nicim...
dakle..ovde ne pricamo o pro ili amaterima..ja sam spomenuo pro samo kao primer sta bi insulin trebalo da radi..
DAKLE..KLJUCNA REC..INSULIN...
iritacijom pankreasa na bilo koji nacin..u ovomm slucaju prostim secerima....od kojih su nabolji vitargo,riboza,malodex i dextroza i sve su to brzi seceri...dakle..ja neznam i nemam pojma gde si ti rpocitao da je vitargo spori secer.i kao sto je neko u opste pitao...sta je spori secer u opste..ali to vl;jda jedino ti znas..
dalje...
nakon irtiranja pankresa luci se visak insulina i taj winodws traje max 10-20 min...NE VISE..kao sto ti navodis...i enma tu mnogo filozofije..
ili da uprostimo..jednom si na silu otvrio prozore..i tada je prilika da u kucu nabcas sve sto je dobro jer ti ce prozri veoma brzo da budu zatvreni..citaj..10-20 minuta nakon nasilnog otvaranja..
i nema tu nikakvog pijuckanja..tebi mozda godi da se sladis posle treninga jer si mozda sladokusac i ljubitelj slatkog pa ti to predstavlja idelan razlog za sporo pijucakanje....
to sto ja unosim u sebe i dali krostim gh i aas to nema nikakve veze...
i ja i ti mozemo da iscripo glik depoe do iste granice i mere..
e sada to samo ovisi koliko ti znas dalje o prehrani i sta ovisi i kako se prazen glik depoi i zasto bi to neko u ospte radio..to je vec drugi padez./.
jer..ako ti nazdres se rize 20 min pre treninga i zacinis sa bionzitom i bananom naravno da ti svoje glik depoe neces isprazniti ni pomocu nikakvih trkiova na treningu i na to jos onda nbacis dextrozu i da korsitis tone aas i gh visak ce da se pretopvri u salo...to je stvar lokgike a ne upotrebe nekih sredstava kako ti anvodis.
ali kao sto rekoh..nemam nameru da ulazim u dublju raspravu jer ocigledno si dosao do nekog nivoa znanja i trebalo bi da nastavis dalje..jer nije to bas dovljno za celu pricu.....
e da..i glikogen se ne formira...jer ako hoces.opnda mi obajsni na koji nacin se to formiraju onda glikogenski depoe danima u napred....jeduci priinac...ili kako vec..
glikogenski depoe postoji kod svake osobe ili individue..i tu nema formiranja...oni su tu....mogu da si isprazne i da se napune...a to nema veze sa formiranjem...
formira mozes neciju psihu i karaketr dok je mali....glik depoe ne mozes..oni postoje do samog rodjenja...
i opet ponavljam..pusti ti moj trening.....
ja ti pricam o tome da radim sa ljudimaod kojih se niko en takmici iti ih to zanima....
sistem i prnicipi su isti...postoje samo nijanse...