3 milijuna za meč Fedor - Couture Slabo poznata američka MMA organizacija Cage Fighting Championships (CFC) odaslala je javnu ponudu
Fedoru Emelianenku i Randyju Coutureu .
U njoj CFC nudi 3 milijuna američkih dolara spomenutom dvojcu za meč pod okriljem njihove organizacije. Svakom od njih bio bi zagarantiran milijun, a pobjednik bi zaradio još toliko.
CFC-ov glasnogovornik
Crawford Grimsley, inače bivši profi boksač dao je izjavu za medije...
"Ne znam tko je osmislio trenutni MMA sustav u kojemu organizacije za sebe vežu borce na dulje vrijeme, ali znam tko je ovdje da to promijeni, mi. Nećemo izmišljati toplu vodu, ali bismo željeli uvesti u ovaj sport poslovni model kakav je i u profesionalnom boksu. Možete li zamisliti kako bi to izgledalo kad se u profi boksu šampioni međusobno ne bi smjeli boriti? Za koliko bi vrhunskih mečeva ostali uskraćeni." - izjavio je Grimsley, dodavši:
"UFC je napravio ovaj sport onakvim kakav jest, i na tome im skidam kapu, ali smatram da se mora omogućiti najboljima iz svih natjecanja da se bore međusobno. Ovakva vrsta ekskluzivnosti samo šteti sportu, fanovima i samim borcima. Vrijeme je da se MMA promijeni za dobrobit boraca i fanova, ne nadležnih organizacija."Izvor:
www.profightstore.com------------
Bilo bi dobro kada bi se ovako nesto i desilo. Vec dugo ne dolazi do nekih fenomenalnih borbi zato sto im respektivne organizacije ne dozvoljavaju da ukrste rukavice zbog svojih ekskluzivnih ugovora, takodje ovo bi bio i nacin da najbolji i najpopularniji borci zarade pravi novac!